Samenwerkvakanties

Dag 11: Nieuw project

 • Dag 11: Nieuw project

  Het is 20.45u. Rond dit tijdstip zijn sommigen lekker aan het uitrusten op het strand en anderen zijn al vroeg gaan slapen. Na de broodmaaltijd van vanavond (vanmiddag op het project hebben we al een warme maaltijd fried rice met worstjes en bakbanen gegeten) zijn we nog samengekomen in de kleine groepjes. Vandaag was, na een heerlijke rustdag gisteren, een uitputtende dag! Het voelde een beetje als maandagochtend voor ons en we zijn vandaag begonnen aan het tweede project, in het dorpje Prampram.

  Wij, als bouwteam, zijn vandaag bezig geweest met het leggen van een betonvloer voor toekomstige klaslokalen. Dat betekent veel, heel veel, zand, cement en stenen scheppen. Dat was dus vrij slopend werk voor ons. Gelukkig zijn de mannen in het bouwteam echte bikkels (vooral ik) en we gaan dus altijd door! Morgen gaan we bezig met het metselen van de muren. Het Compassion-project, met meer dan 200 kinderen, heeft op dit moment helemaal geen mogelijkheden om de kinderen over verschillende ruimtes te verdelen, dus daar willen we graag verandering in brengen!

  De kinderwerkers doen hetzelfde ‘Hope for Kids’-programma als vorige week, maar nu met allemaal nieuwe kinderen. Er is een grasveld waar ze ook allerlei sport en spel hebben gedaan, zoals volleybal en flessenvoetbal. Net als vorige week, zijn er weer best wel een aantal kinderen uit de buurt die ook op onze activiteiten afkomen.

  Maar nu zal ik een einde aan dit verhaaltje breien, want ook ik ben moe. Vanaf deze plaats welterusten (of goedemorgen ;-)) aan alle ouders, opa’s, oma’s, vrienden en andere enthousiaste volgers!

  PS: Op http://facebook.com/samenwerkvakanties vind je een mooie panorama-foto van waar we vandaag aan het werk waren!

  Meer van deze reis herbeleven?