Samenwerkvakanties

Dag 15: varen en afscheid

 • Dag 15: varen en afscheid

  Dag Ghana-volgers,

  Vandaag al weer de laatste dag en ook de verjaardag van Ammy! Voor haar en mijn familie ook de hartelijke felicitaties van mij. Als ik dit schrijf zijn we bezig om als team elkaar te vertellen wat we in elkaar en van elkaar gezien hebben tijdens de reis en om mij heen zijn de gesprekken daar over volop aan de gang. Dat we naar elkaar toe gegroeid zijn dat is wel heel duidelijk en samen komen we tot de conclusie dat het heel goed geweest is.

  Vandaag zijn we nog gaan varen en dat had nog even wat voeten in de aarde want de chief van het dorp had bevolen dat er niet gevist mocht worden. Nadat Nanda en ik met de plaatsvervangende chief en een raad van wijze mannen hadden gesproken en Nanda had uitgelegd dat we niet gingen vissen maar slechts gingen varen, kregen we toestemming. Aan de foto’s is te zien dat het dan nog niet meevalt om zo’n schip in het water te krijgen, omdat deze nog op het strand lag. Na veel geroep en gedoe is het dan toch gelukt en het varen is gelijk een mogelijkheid eens een flinke douche te krijgen. Dat we een hoop lol hebben zal duidelijk zijn en na de boottocht kunnen we onderweg naar het hotel weer opdrogen.

  Ik spreek denk ik voor allemaal, als ik zeg dat we allemaal wel weer naar huis willen en verlangen naar het samenzijn met onze familie. Vannacht rond 0.00 uur rijden we naar de luchthaven en dan is er zo nu en dan de verwarring op welke dag we reizen. De bus stond gisteravond al op de stoep om ons op te halen, een dagje te vroeg. We gaan op dinsdag, maar ook op woensdag en met het aankomen in Drachten is dat eigenlijk ook zo, want we verwachten dat we rond middernacht van woensdag op donderdag aankomen.

  Voor de volledigheid: vanuit Accra vertrekken we op woensdag 7 augustus om 5.50u (7.50u in Nederland) met vlucht AT514 naar Casablanca en we landen daar rond 10.15u (11.15u in NL). Om 14.45u (15.45u in NL) vliegen we met vlucht AT844 naar Brussel, waar we rond 19.55u aankomen. Rond middernacht van woensdag op donderdag verwachten we bij de Bethel aan te komen.

  De verhalen zullen allemaal wel los komen als we weer thuis zijn en ik vraag dan ook van deze kant aan jullie te bidden voor een goede reis en een behouden aankomst.

  Met hartelijke groeten en lieve knuffels voor Ammy, Agnes, Jaap, Eddy, Esther, Ruben, Sanne, Sem en Bas.

  Dolf

  Meer van deze reis beleven?