Samenwerkvakanties

Dag 3: training, bouw en cultuurspel

 • Dag 3: training, bouw en cultuurspel

  Hallo trouwe Ghana-volgers!

  Vandaag, donderdag 25 juli, zijn we wat gesetteld en is het ook een tijd van mixed emotions. Na de eerste training van het kinderwerk en voorbereidingen voor de bouwactiviteiten, hebben we vandaag de eerste contacten gehad met de bevolking van het dorpje. Als bouwteam hebben we al een goede start gemaakt en de kinderwerkers werden door de hele school met gejuich ontvangen toen ze even kwamen kijken – wat direct het gevoel van een hele lange reis hier naartoe volledig compenseerde. Er waren een aantal die de ogen niet droog konden houden, toen ze met zoveel enthousiasme werden begroet.

  Vanmiddag zijn we door tieners uit het dorp rondgeleid en hadden we opdrachten die we samen met hen moesten uitvoeren, één ervan was een kapper vinden en daar een foto van te maken en vragen naar de prijs van een knipbeurt. We ontdekten dat een kapperssalon hier een groot uitgevallen telefooncel is en een knipbeurt kost 2 cedi (= 1 euro). Toen we een van de jongens vroegen naar zijn held (was ook een opdracht) zei hij “mijn moeder”, en vervolgens zijn we meegegaan naar zijn huis om zijn held te ontmoeten.

  Vanavond had Harry het geestelijk voedsel voorbereid en daarna zijn we in kleine groepjes gegaan om elkaar beter te leren kennen en met elkaar te praten over wat God in ons leven doet of gedaan heeft. Samen hebben we gebeden voor elkaar en dingen die we gedeeld hadden bij God gebracht. Morgen gaan we weer aan de slag en vragen aan jullie om voor ons te bidden want we willen allemaal een verschil maken en Gods liefde laten zien.

  Met heel veel lieve groeten,
  Dolf

  Meer van deze reis herbeleven?