Samenwerkvakanties

Dag 4: krokodillen en touwbruggen

 • Dag 4: krokodillen en touwbruggen

  Vandaag begon de dag om 8 uur met een gezamenlijk ontbijt. Er was heerlijke watermeloen en sinaasappel bij. Na het ontbijt begon de training weer voor de kinderwerkers en de bouwers gingen weer naar hun bouwplek. De bouwers zijn een eind opgeschoten met hun project, de keuken. De kinderwerkers hebben nog een aantal dingen erbij geleerd maar vandaag was er ook herhaling want morgen begint het dan echt! Morgen is de eerste dag van het kinderwerkproject, hier hebben we natuurlijk erg zin! Om 12.00 uur moesten we verzamelen om met de bus op weg te gaan naar een ander hotel waar we gingen eten en daar konden we ook met een krokodil op de foto. Persoonlijk vond ik dit een beetje eng maar die krokodil bleef de hele tijd gelukkig stil liggen.

  Na het eten en de krokodil, reden we verder naar Kakum National Park: de touwbruggen. We moesten een hele klim maken om uiteindelijk bij de touwbruggen aan te komen. Toen we daar aankwamen gingen bij mij de zenuwen spelen. Ik ben namelijk iemand met hoogtevrees, maar ik heb de hele baan afgelegd (je kon een kortere route nemen als je het te eng vond), net zoals de rest van de groep. Het was een gave ervaring zo hoog in de bomen.

  Toen we weer terug naar ons hotel wilden gaan duurde het een tijdje voor dat de buschauffeur de bus weer aan de praat kreeg, maar uiteindelijk vertrokken we wel. We waren onderweg en toen begon er opeens een enorme piep, het was de toeter van onze bus. We reden dus door dorpjes met een kabaal en we vielen nog meer op dan dat we al deden. Dit was erg grappig, sommige mensen gingen voor ons aan de kant, maar er was dus eigenlijk niks aan de hand. Bij een goede hobbel in de weg hield het piepen gelukkig weer op, maar toen we dichtbij ons hotel waren begon ‘ie weer te piepen en na een flinke heuvel op te zijn gereden begon het in de bus ook te stinken. Op dat moment zijn wij eruit gestapt en hebben de laatste paar meter gelopen.

  Bij het hotel hadden we een half uurtje om ons op te frissen en daarna gingen we eten, er zat een verrassing bij: een warm broodje, het leek op een donut en een oliebol. Het was erg lekker. Daarna gingen de kinderwerkers zich voorbereiden voor de volgende dag, de eerste dag met de kinderen. Het voorbereiden was de dag verdelen over je groepje en kijken wie wat allemaal gaat doen. We hebben er echt veel zin in! Maar nu is het eerst tijd voor bed, want we moeten morgen natuurlijk wel uitgerust voor de kinderen staan!

  Liefs Janna


  Meer van deze reis herbeleven?