Samenwerkvakanties

Dag 5: de bouw en het kinderwerk

 • Dag 5: de bouw en het kinderwerk

  Hallo lieve mensen!

  Vandaag zijn we lekker vroeg gaan ontbijten, om 7.30u. Vandaag was namelijk de eerste projectdag voor het kinderwerk en ook de bouwmannen hadden nog een zware klus: er moest beton gestort worden, maar die moest natuurlijk wel eerst zelf gemaakt worden. Hier in Ghana wordt het beton op de grond door elkaar gemengd. Ook maken we een kast voor in de keuken. De scharnieren voor de deurtjes waren er helaas niet, maar de organisatie had dat snel opgelost, echt super!

  ’s Middags rond 12.00u gingen we rijst met kip en tomatensaus eten in de school. Het was echt lekker en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Het eten was klaargemaakt door Nanda en de koks van Compassion. Na het eten gingen we weer verder met bouwen en gingen de kinderwerkers weer verder met de kinderen en hun programma. De activiteiten met de kinderen waren echt heel leuk. Ze gingen met de kinderen zingen, spelletjes spelen, les geven en veel andere leuke dingen. De kinderen hebben allemaal een werkboekje met werkjes die bij de lessen passen en die ze thuis weer kunnen delen. Vandaag hebben ze onder andere een grote bril gemaakt en grote oren, de bijbehorende boodschap: we moeten goed om ons heen kijken en luisteren om meer te leren over God en anderen.

  Rond 16.00u gingen we weer naar onze accommodatie, om daar lekker te douchen en even uit te rusten. Om 18.00u gingen we brood eten, ook was er watermeloen en sinaasappel bij. Na het eten gingen we in onze vaste kleine groepjes om dingen met elkaar te delen. De groepjes zijn echt fantastisch, want er komen zulke bijzondere verhalen op tafel en je leert mensen echt in de diepte kennen. Daarna hadden we tijd voor ontspanning.

  De reis is nog lang niet voorbij, maar ik kan een ieder deze reis nu al aanbevelen! Dit had ik van te voren niet kunnen bedenken. Kinderen blij maken, mensen leren kennen, cultuur opsnuiven, onderwijs krijgen in je geloof, je relatie nog meer versterken met God en de drukte van het westen even vergeten.

  Ik wil vanaf deze plaats mijn familie thuis bedanken voor alle gebeden en medeleven. Gods rijke zegen toegewenst voor allen die dit lezen.

  Groetjes,
  Bernhard

  Noot van de redactie: Bernhard is door ons op geen enkele manier aangemoedigd, betaald of gecompenseerd voor zijn aanbeveling van onze levensveranderende reizen 😉

  Meer van deze reis herbeleven?