Samenwerkvakanties

Bazaar en shoppen

 • Bazaar en shoppen

  We beginnen dit verslag over vandaag eerst nog even bij gisteren (:

  Gisteravond zijn een aantal meiden van onze groep mee geweest naar de kerk van pastor Sidney. We hadden Salome met ons mee voor de vertaling. Het was een heel klein evangelisch kerkje waar iedereen om de beurten zijn cd mocht geven en een liedje mocht zingen, heel leuk om dat eens zo mee te maken. Daarna werden wij voorgesteld aan de gemeente en kregen we een warm welkom van alle mensen. Wij moesten twee liedjes zingen en de mensen vonden het geweldig! Daarna gaf Salome haar getuigenis in het Portugees dus wij verstonden er niks van, maar aan haar gezicht en de gezichten van de mensen kon je zien dat het een bijzonder en indrukwekkend verhaal was. Er kwamen aan het einde van haar getuigenis zoveel mensen voor gebed naar voren dat wij als Hollanders moesten inspringen. Mensen die nog nooit hardop voor mensen gebeden hadden hebben dit voor het eerst gedaan! Het was een ontzettend bijzondere avond waarbij de heilige geest echt zijn werk heeft gedaan en we een steentje bi j hebben gedragen aan het leven met Jezus van de mensen hier. Ze waren zo ontzettend dankbaar voor onze komst dat we van iedereen een hand en een knuffel kregen en ze trakteerden ons zelfs op lekker vruchtensap en hele aparte Braziliaanse taartjes… 😀

  Vandaag begonnen we de dag vroeg, om 9 uur stonden de mensen al voor de deur, want wij hielden vandaag namelijk een grote bazaar. We hadden allerlei dingen bedacht om de kinderen uit de wijk bezig te houden terwijl hun ouders kleding konden kopen voor een kleine prijs. Het was een erg groot succes! Zodra de deuren open gingen stormden de mensen binnen. Voor de kinderen hadden we in een aparte zaal allerlei spelletjes klaargezet; koekhappen, touwtjetrekken, grabbelen, knutselen, loomen en niet te vergeten heeerlijke pannekoeken! De kinderen genoten ontzettend, veel kinderen kwamen stiekem elk spelletje nog een keertje doen.
  ´s middags was het dan eindelijk zo ver SHOPPPEEEEN! Iedereen heeft heel wat havaiana slippers ingeslagen, dus we kunnen weer een flinke bergwandelingen maken… Ook hebben we onze magen weer heerlijk gevuld met ongezond fastfood. MMMMM.
  Om half 4 waren we weer bij de basis omdat we om 5 uur weer met zijn allen voetbal gingen kijken. Nederland heeft een mooie wedstrijd gespeeld, en een welverdiende 3eplaats! J

  Nu is het tijd voor spelletjes!!
  Chiao!

  MICHELLE & LIANNE

  Wist je dat…………………
  -Michelle in het Braziliaans Michelli is
  -Bepaalde mensen nogal moeite hebben met poepen…….
  -Margaretha haar portugees iets minder goed is als ze zelf denkt.. en daardoor per ongeluk mensen uitscheld..
  -Evert nogal stresste toen ze door de straten van Belo Horizonte crossten met een onbekende taxichauffeuren het adres van casa luzeiro kwijt waren..
  -Iris haar tas met nieuwe kleren gewoon lekker in de taxi heeft laten liggen…. L

  -Allstars hier veel goedkoper zijn dan in Nederland 😀
  -Jacco, Rowena, Bram en Rianna hele goede pannenkoekenbakkers zijn?
  Meer van deze reis herbeleven?