Samenwerkvakanties

Conferentie weekend Belo Horizonte

  • Conferentie weekend Belo Horizonte

    Naast veel avonturen en nieuwe indrukken (verslagen hierover volgen snel) is er ook veel tijd besteed aan persoonlijke en geestelijke toerusting. Hannie vertelt hierover in onderstaand verslag.

    Op vrijdag en zaterdag hebben wij een conferentie gehad om ons geestelijk wat bij te spijkeren. En dat hebben wij zeker nodig. Vrijdag van Evert. Hij sprak over de werking van de heilige geest in ons leven op allerlei terreinen. Om ons te helpen vrijmoedig te getuigen, om zonde te overwinnen, over Zijn leiding enz. Wat willen wij dat ontzettend graag allemaal maar vaak is de werkelijkheid zo anders! Toen kwamen de cirkels: de eerste cirkel dat Jezus buiten je leven staat (buiten de cirkel). De tweede cirkel is dat Jezus wel binnen de cirkel staan maar nog niet op de troon. Op de troon zit jij zelf nog. Bij de derde cirkel zit Jezus op de troon van je leven en jij ernaast. Hierover gingen wij in groepjes uiteen. In “mijn” groepje was iedereen zo vrijmoedig om hierover te praten. Dat vind ik zo bijzonder van dit groepje jongeren. Ze noemen het beestje bij naam en dat vind ik zo’n mooie eigenschap van ze. Ook het verlangen om Jezus (beter) te leren kennen is er volop aanwezig.

    Zaterdag sprak Lora. Haar getuigenis deed ons veel. Het was stil en we hadden een brok in onze keel. Ze vertelde ons dat wat haar “boven water hield” was haar fundament. Ze wist wie God echt was. Ze kende Zijn eigenschappen. En dat was voor ons de uitdaging om God echt te leren kennen wie Hij echt is. Want dan kan je de stormen weerstaan. En kijk je naar Jezus dan zie je God. En Jezus heeft ons niet als wezen achtergelaten. Een wees moet alleen vechten voor alles; groeit zonder liefde op maar een kind krijgt liefde en aandacht. Een kind van de Vader. Dat is God voor ons. We hebben nog een prachtig lied gebeden…. En daarna ging iedereen een rustig plekje opzoeken om een liefdesbrieven te schrijven naar Vader. Wat een geweldig en indrukwekkend moment! Smaakt naar meer, Heer!    Meer van deze reis herbeleven?