Samenwerkvakanties

Dan nu een iets uitgebreider reisverslag

 • Dan nu een iets uitgebreider reisverslag

  Elk verslag wordt geschreven door 1 of 2 deelnemers. Anke en Esther doen de aftrap.

  Om half 2 was het dan zover, vol goeie moed stapten we in het busje naar Schiphol. Eenmaal veilig aangekomen in het gehucht Amsterdam moesten we nog een aantal uren wachten voordat we eindelijk in het vliegtuig naar Portugal konden stappen. Eenmaal zittend in het vliegtuig begon het avontuur. Om 8:15 lokale tijd stapten we na een drie uur durende vlucht uit in het altijd mooie Lissabon om vervolgens om half 10 ons leven toe te vertrouwen aan de Portugese piloten van TAP Portugal. Naast ons waren er vooral portugese en braziliaanse passagiers die erg spontaan waren! Zo was er een mevrouw die lekker mee begon te zingen met Portugese kinderliedjes terwijl ze in de wachtrij stond voor de wc, en iemand die ons hielp met taal struggles. Helaas was er ook een man die het leuk vond om Nederlanders klem te zetten in hun vliegtuigstoel. De vlucht leek uren te duren, maar gelukkig zijn we niet in, maar aan de andere kant van de oceaan beland, in Belo Horizonte! Na een superleuke (rianna vind anders) twee uur durende buscrosswedstrijd door de straten van Belo kwamen we aan bij CasaLuzeiro! Inmiddels was het al donker en werden we getrakteerd op een uitzicht dat ons kippenvel bezorgde. De medewerkers ontvingen ons met open armen en een heerlijk bord spaghetti, waarna velen hun bedje opzochten.Nadat iedereen heerlijk had geslapen hebben we een rondleiding over het terrein gekregen van Maarten. Nu zijn we voetbal aan het kijken met de mensen uit de wijken maken we ons klaar voor Brazilie tegen Colombia! Tchau!

  Esther en Anke

  Wist je dat…

  • Bij het inchecken Evelyn en Anke bijna de vlucht naar China namen.
  • Rianna vredig, opgekruld als een babytje lag te slapen op de achterbank van het busje ( door hobbelige en woestewegen )terwijl ze toen ze wakker werd lachend alles erweer uitgooide.
  • Esther dacht dat haar bed een vliegtuig was, maar ze de landingsbaan een beetje miste (de landing is verder goedgegaan).
  • Timo een verslaving heeft aan selfies maken met slapende mensen (foto’s volgen nog).
  • Jacco zijn kans nam toen de stoel naast hem leeg was en er vervolgens voor zorgde dat een bepaald persoon(ahum) uren lang op de leuning moest vertoeven.

  Meer van deze reis beleven?