Samenwerkvakanties

Een dagje uit

 • Een dagje uit

  Dagje Ouro Preto
  De ziekenboeg (Evelyn en Angela) waren weer beter dus met z´n allen een dagje op stap! De wekker werd een half uurtje eerder gezet want om 7 uur stond dit keer het ontbijt al klaar. Rond 8 uur zijn we met de hele groep en onze “reisleidster” Klaske (medewerkster van de basis) in een grote bus vertrokken naar een mooi stadje in de bergen.. Ouro Preto. Eenmaal aangekomen bleek het wel een paar graden kouder daar te zijn.. stonden sommigen dan in hun zomerse hempje. Zij hadden de boodschap weer eens niet goed mee gekregen van Evert die had verteld dat het er wel wat kouder was dan in Belo Horizonte. Zoals overal hier in Brazilie was het weer berg op, berg af over oneffen straten. We zouden een hele rondleiding krijgen door het stadje maar aangezien we een paar kreupelen in de groep hebben werd dat al snel geskipt. We werden voor een paar uur “los gelaten” wat betekende shoppen en eten. Vele souvenier winkels in en uit, rondhangen op een klein markje en lunch halen bij natuurlijk een typisch Braziliaans restaurantje… de snackbar en subway. De koffers worden al aardig gevuld voor jullie met mooie souveniers. Na een paar uur rond te hebben gelopen moesten we weer 2 uur terug rijden naar Casa Luizera. De radio stond aan maar er was constant een vrouw aan woord die alleen maar portugees sprak wat erg slaapverwakkend was voor ons Nederlanders. Op een gegeven moment lag dan ook iedereen te slapen.
  ´s Avonds gingen we met z´n allen uiteten naar.. jawel.. depizzaria à All you can eat! Even geen rijst met bonen maar pizza´s die in verschillende smaken voor ons verschenen en we zoveel stukjes konden eten als we wilden. Salome (medewerster van de basis), Bram, Jacco, Evelyn en Angela hebben er een wedstrijdje van gemaakt wie de meeste stukjes pizza kon eten. Aangezien Angela de dag daarvoor al het eten en drinken wat nog in haar maag zat eruit heeft gegooid, deed zij rustig aan en was ze de grote verliezer. Bram heeft met zijn laatste stukje pizza met nutella, aardbeien en ijs gewonnen. Hij heeft 14 stukjes gehad! Gefeliciteerd Bram. Na een gezellig avondje uit eten plofte iedereen vervolgens met een volle maag zijn bed weer in. Even genoten van de luxe die wij hebben maar wel confronterend met wat we hier zien.. hoe de mensen hier leven.
  P.s: We hadden even een barmhartige samaritaan momentje.
  Toen we terug kwamen van de pizzaria kwamen we op straat een oude man tegen. Hij was heel erg aan het trillen (wij dachten zelf dat het een man was met een alcohol probleem, omdat hij dus erg trilde). Hij zag er arm en verlaten uit en praatte wat inzichzelf. Wij allemaal zijn er met oogkleppen op voorbij gelopen. Achteraf bij het huis beseften we pas hoe wij deze man als een blinde zijn voorbij gelopen.
  Dit was voor ons even een moment dat we dachten, wij waren net als de priester of de leviet in het verhaal vanuit de Bijbel. Achteraf baalde we als een stekker en hadden wij die man graag willen helpen.
  Wist je dat…
  -Esther hier alles sloopt.
  -Er voor Iris wat te veel kaas op de Pizza zat en zij daarmee de zoveelste is die tijdens deze reis heeft overgegeven. 1/6 van de groep heeft inmiddels overgegeven
  -Er tijdens het diner gedate werd en wel tussen Marije en Jan, Timo en Monique, Jacco en Angela, Bram en Evelyn.
  -Rowena een tattoo heeft op haar arm: I love Matthijs.
  -De wc in het restaurant overstroomde omdat de domme dutchies vergaten dat het wc papier hier niet in de wc hoort maar in een emmer er naast. Dit om een hele goede reden!!..de wc raakt anders verstopt!! Dit is nu getest.
  -Jenny haar #secondshitoftheweek had
  -Hannie de hele dag loopt te stralen… Frank toch mist ze je.
  -Sita heel rustig blijft onder onze soms wat vervelende pubers.
  -Timo de dames goed voorziet van chocolade.. bedankt Timo jij begrijpt ons.
  -Heike per ongeluk een hele stoep wit verfde doordat het bakje een beetje scheef stond.
  -Evelyn veel betekent voor onze groep en de jongeren hier

  Veel liefs,
  Marije en Angela

  Meer van deze reis herbeleven?