Samenwerkvakanties

Een indrukwekkende dag

 • Een indrukwekkende dag

  De tijd gaat snel; het is alweer de laatste zondag hier in Belo Horizonte. We kijken terug op een mooie week met elkaar als team. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en ook komt er steeds meer en meer vertrouwen en openheid in ons team. Ondanks dat de vermoeidheid ook wel toe slaat, hebben we veel zin in de komende week. We zullen ons deze week vooral op de tieners gaan focussen en er zullen gezinnen thuis bezocht worden. Velen kijken er naar uit om de wijk in te gaan en eens bij ‘locals’ om de hoek te kijken.
  Vandaag is het min of meer een rustdag geweest. We mochten lekker uitslapen (wat niet echt werkt als je twee jonge kinderen bij je hebt die om 6:20 gewoon wakker worden) en mochten pas om 9 uur gaan ontbijten. Met lekkere trek kwamen de hongerige tieners richting keuken. Al gauw zag ik de een na de ander met enige afkeer naar de borden met ‘braziliaanse pap’ kijken. Dit zou Kabouter Plop met brokkenpap bedoelen denk ik. Gelukkig viel de smaak mee…Toch merk je al enige ‘frustraties’ dat de hagelslag op is J. Maar, over het algemeen mogen we niet klagen over het eten, want dat is dikke prima. Vandaag krijgen we zelfs gebak, omdat Joyce, een van de Nederlandse zendelingen hier, haar verjaardag viert. Brazilianen houden enorm van zoetigheid, dus mijn verwachtingen voor vanavond zijn hoog!
  Na het ontbijt hebben we met elkaar een ‘dienst’ gehad. Voor mij was het vanochtend een bijzonder moment doordat het team aandacht besteedde aan de verjaardag van mijn overleden man. Hij was anders vandaag 40 jaar geworden. Een mooi intiem moment waar de pijn, het verdriet en gemis tastbaar was voor mij. Bijzonder dat het team zoveel betrokkenheid toonde. En ook daarna mochten we getuigen zijn van moed, kwetsbaarheid, transparantie en echtheid.Lianne deelde een stukje uit haar persoonlijk leven wat heel dapper was. Daarna deelde Evelien haar krachtige getuigenis. De boodschap van Evelien was dat de weg met God het beste is. Je kan van alles aangrijpen in het leven, maar niets en dan ook niets kan zoveel meer voldoening geven dan een leven met God. Evelien gaf ons ook vooral hoop; hoe ver je ook in de ‘shit’ zakt (gebruik even de woorden van Evelien J), God heeft het beste met je voor. Ook al bid je al eeuwen en ben je teleurgesteld, Hij wil er zijn. Deze ochtend werden velen van ons geraakt. Niet alleen dat het zo bijzonder was dat Evelien zich zo kwetsbaar op stelde, maar vooral omdat er bij velen pijn, twijfel, teleurstelling etc naar boven kwam. Gelukkig doen we hier ook aan nazorg, dus zijn jullie zonen en dochters hierin goed opgevangen J. Jullie mogen trots op ze zijn! Stuk voor stuk zijn het zulke mooie mensen!
  Als team ontwikkelen we ons steeds meer en meer, maar ook in persoonlijke levens zien we veranderingen. Bidden jullie mee voor:
  – meer vernieuwing en veranderingen van harten!
  – kracht en wijsheid voor deze week;
  – vrijmoedigheid in getuigen bij de huisbezoeken;
  – openheid, kwetsbaarheid, zorg en goede sfeer binnen het team.

  Op het moment van schrijven zit het team in de ‘fan-zone’ de finale te kijken. Ik geloof dat de meerderheid voor Argentinië is, zowel de Nederlanders als de Brazilianen. Gisteren was het wel bizar om met elkaar de wedstrijd van NL-Br te kijken. Gelukkig is het hier heel vriendschappelijk verlopen

  en werd er onderling ook veel plezier met elkaar gemaakt.

  Lora Kremer

  Wist je dat….

  -Dat velen van ons niet wisten dat als honden met elkaar gepaard hebben een tijd aan elkaar vast blijven zitten. Vol verbazing en afschuw werd dit tafereel aanschouwd vanochtend bij het ontbijt.
  -…..en dat een aantal van ons hier zo misselijk van werden dat ze geen ontbijt lusten!
  -…..en dat Levi en Esra het zo zielig vonden en er niks van begrepen wat ‘paren’ was.
  -Timo uit voorzorg met zijn mobiel in de zak naar het zwembad komt als bescherming om niet in het water gegooid te worden!
  -Dat Jacco het toch wel een goed idee vond om hem er in te gooien om te kijken of Timo onder water ook WIFI zou hebben.
  -Timo zonder mobiel op zak toch in het zwembad gegooid is en nog vele anderen..
  -…..en dat dat niet leuk is, omdat het water ijskoud is!

  Meer van deze reis herbeleven?