Samenwerkvakanties

Een nieuwe week

 • Een nieuwe week

  14 juli
  De 2e week in Brazilie en het wordt voor sommigen al moeilijker uit bed te komen.
  Na ontbijt en de meeting gaan we met z´n allen aan de schoonmaak (behalve de dansers en de klussers). De hal waar de voetbal wedstrijden werden gekeken moest worden opgeruimd en de douches en wc´s zijn grondig schoongemaakt.
  De dansers hebben de dans voor de middag voorbereid en de klussers zijn verdergegaan waar ze mee bezig zijn gegaan.

  Vanmiddag zijn de kinderen/tieners langs gekomen om een dansworkshop o.l.v. Marije te volgen. De kinderen en de leiding hebben hier erg van genoten.
  Deze week zullen er ook huisbezoeken worden gedaan, vandaag zijn er 3 groepen bij verschillende mensen op bezoek geweest om te kijken hoe het echte leven in de favela is.
  Wij zijn bij een oude mevrouw (± 90 jaar) geweest. Ze had een zwaar leven maar ze had een blijde uitstraling. Ze woont voor Nederlandse begrippen in een krot (vergelijkbaar met een “spitkeet”). Gelukkig is ze nog vitaal zodat ze de trappen nog op en af kan lopen om thuis te komen.Het was erg donker en muf in het huis en ik (Timo) zou er niet langer dan een dag kunnen wonen. Deze bezoeken zijn erg indrukwekkend en shocking en doet ons beseffen hoe goed wij het in Nederland hebben.

  Vanavond is er een tienerprogramma geweest met sport en daarna zouden ze nog een gesprek over God hebben. En er is een groep naar de kerk gegaan waar alle zendingsorganisaties kwamen die geholpen hebben met Evangelisatie akties rondom het WK.

  Sita en Timo

  Wist je dat:
  -Kinny en anderen, na het schilderen hun nagels hebben laten lakken.
  -Timo iedere dag voor Anderson van het Engels naar Nederlands vertaald.
  -Lora onze aanbiddingsleidster is en ze doet het super
  -Rianna geen toilet juffrouw is
  -Heike het verschil tussen jongen en meisje moeilijk vindt.
  -Hannie genoten heeft van juf Marije tijdens de dans
  -Het klaslokaal inmiddels helemaal geverfd is  Meer van deze reis beleven?