Samenwerkvakanties

De laatste dag en afscheid

 • De laatste dag en afscheid

  Namens alle leiders (Hannie, Sita, Angela, Lora, Jan, Monique, Evelyn en Evert) schrijf ik dit laatste bericht voor ons vertrek naar Nederland. Wij zijn erg onder de indruk van alle deelnemers. Iedere deelnemer heeft zijn eigen gaven en kwaliteiten en ze kunnen veel meer dan wij ons soms beseffen. Ze hebben taken opgepakt en talenten ontdekt waar zij eerst misschien helemaal niets mee hadden. 25 vrouwen en 7 mannen zou in onze ogen ook een uitdaging worden maar we hebben helemaal geen problemen gehad. Slechts een paar kleine incidenten. Daar bleef het bij. Er ontstond een echte eenheid, iedereen werd opgenomen in de groep en de sfeer was super. Iedere deelnemer heeft zijn eigen groeimomenten meegemaakt en heeft veel geleerd. Er zijn veel tranen gevloeid en we hebben veel met elkaar mogen delen. Wij mogen God danken voor deze bijzondere tijd. Iedere deelnemer heeft een speciaal plekje in ons hart gekregen en is waardevol. Het zal weer even wennen zijn als iedereen weer thuiskomt. Het is weer even omschakelen. Onze hoop is dat zij ook in hun eigen omgeving een licht mogen zijn en dat ieder persoon dicht bij God mag blijven wandelen.

  Bij verschillende afscheidsmomenten zijn al veel tranen gevloeid en het is moeilijk om alles weer los te laten. Er zijn ook hier op de basis en in deze omgeving vriendschappen opgebouwd. Nu moeten wij ze hier weer achterlaten. Zometeen hebben wij onze laatste meeting en lunch. Rond het middaguur vertrekken wij naar het vliegveld (17:00 Nederlandse tijd). Om 21:40 Nederlandse tijd vertrekken wij richting Portugal met vlucht TP056. De laatste vlucht van Portugal naar Amsterdam is met vlucht TP664. Rond 11:00 komen wij aan op Schiphol. Onze verwachting is dat wij tussen 13:30 en 14:00 aankomen in drachten. Willen jullie bidden voor een veilige reis en bescherming? Er zijn best veel deelnemers die opzien tegen de reis.

  Gisteren mochten wij Kinny haar verjaardag vieren en was er een gezellig dagje uit met als afsluiting een heerlijke maaltijd (BBq) met alle medewerkers van JMEO. Het was een hele geslaagde dag.

  Wij hebben genoten! Met gemengde gevoelens gaan wij terug naar Nederland. Wij zien ernaar uit om jullie te ontmoeten maar laten hier veel achter. Ontvang de deelnemers met trots en waardeer ze. Ze hebben het geweldig gedaan! Het zijn allemaal kanjers. Er komt veel op hen af en dat maakt het leven soms moeilijk. Ze moeten veel keuzes maken en dat is niet altijd gemakkelijk. Af en toe worden er misschien (per ongeluk) verkeerde keuzes gemaakt maar laten wij er dan ook voor ze zijn. Het is een hele ontdekkings tocht maar deze ervaring wordt het niet meer afgenomen.

  Ps: het zal weer even wennen zijn om het wc papier gewoon weer in de wc pot te gooien dus mocht je toilet papier op andere plekken vinden dan zijn ze nog aan het omschakelen ;-).

  Meer van deze reis herbeleven?