Samenwerkvakanties

Verslag van zaterdag 5 juli

 • Verslag van zaterdag 5 juli

  We moesten het gister doen met een winterse 26 graden, frisjes, maar met genoeg zonnebrand was het prima te doen 😉 We begonnen de dag in onze groepjes om elkaar nog wat beter te leren kennen en daarna was het tijd voor een teamconferentie. Hierin deelde Lora haar verhaal met ons, wat bij iedereen indruk maakte. Ze wilde ons meegeven dat je met God als fundament overal doorheen komt, wat ons extra raakte door haar verhaal. Aan het einde van de conferentie moedigde ze ons aan om de komende twee weken extra veel tijd met God door te brengen.

  Na de lunch gingen we de straat op om mensen uit te nodigen voor de wedstrijden Belgica – Argentina en Holanda – Costa Rica. Helaas wouden de meeste Braisileiros liever juichen voor Costa Rica dan voor Oranje, maar gelukkig snapte iedereen diep van binnen wel dat dat toch geen zin had 🙂 Het was wel lastig om in het Portugees duidelijk te maken wat de bedoeling was, maar tijdens de wedstrijd van Nederland zagen we dat het toch goed gelukt was, er moesten zelfs stoelen bij gezet worden. (Hoewel dit ook gelegen kan hebben aan het hoge aantal decibellen tijdens deze wedstrijd.) Tussen de beide wedstrijden door konden we een verfrissende duik nemen in het zwembad, of even lekker voetballen.

  Net voor de wedstrijd van Oranje waagden we een laatste poging om extra support te regelen voor onze mannen in het oranje. Het ging er wild aan toe, en de wedstrijd werd Evert bijna fataal door zijn stunt en vliegwerk bij alle ooeh en aah momentjes. Gelukkig zijn we allemaal weer gezond en wel in onze bedjes beland na een heerlijk Hollands feestje in Belo Horizonte, Brazilie.

  Leonie en Anke

  Wist je dat…
  – Evert bij elke kans van Nederland juichde als een kind, springend en dansend, om vervolgens enkele minuten gedesillusioneerd voor het scherm te staan, terwijl hij er langzaam achter kwam dat het weer mis was.
  – Margaretha een langpoot heeft doodgeslagen met een slipper,wilde paniek in de kamer natuurlijk, en de gevangen spin nog steeds in een bekertje op de kamer woont.
  – Evelyn en Angela stereo snurken
  – Timo zijn broek soms per ongeluk verkeerd om draagt en hij een hele goed fotograaf is?
  – Rianna bang is voor slangen, heel luid kan schreeuwen maar ook heel luid kan lachen.
  – Jetty en Margaretha heel gemakkelijk de aandacht van de jongens kunnen trekken? De leiders houden dit goed in de gaten hoor dus ouders wees niet ongerust
  – Jacco, Ruben, Bram spontaan voor in de kerk begonnen te dansen?

  Meer van deze reis beleven?