Samenwerkvakanties

Verslag Zondag 6 juli

 • Verslag Zondag 6 juli

  Aangezien wij een beetje achterlopen is hier alweer een verslag over afgelopen zondag. Inmiddels zijn wij druk aan het klussen en bezig met het kinderwerk. Vanaf morgen zullen hier verslagen over komen.

  Vanochtend om half 7 was het alweer tijd voor een ontzettend lekker ontbijt (behalve de Papaja, die scheen nogal apart te smaken). Vol goede moed begonnen we aan onze kleine wandeling, wat uiteindelijk voor sommigen een horrortocht bleek te zijn. Over de prachtige hoge bergen, nogal diepe dalen, dwars door de Amazone, springen over rivieren, uitwijken voor motoren en natuurijk niet te vergeten, douchen onder de waterval. Dit allemaal was natuurijk een ontzettend avontuurijke tocht die maar een kleine 5 uren duurde, wie doet daar nou moeilijk over? Toen we na de eindeloze trappen eindelijk weer in het vertrouwde Lighthouse waren, was het tijd voor een heerlijke maaltijd en een frisse duik. Dit allemaal onder het genot van Michelle haar moordpoging en Bram zijn toiletprobleem. Gelukkig draait de lokale winkel een recordomzet! Zakken chips, energydrank, en natuurlijk niet te vergeten, de 3 liter cola flessen waarvan je wel een week kunt drinken. In de avond zijn we in twee verschillende groepen naar de kerk gegaan. Een groep ging naar een (zeer enthousiaste) evangelische gemeente. Wat voor sommige mensen een schock was. Gelukkig hebben Bram, Ruben, Anderson en Jacco hun dansmoves prima kunnen oefenen. Al met al mogen we zeggen dat het een bijzondere en excentrieke dienst was. De andere 15 personen zijn naar een kleine, gezellige kerk geweest. Dit allemaal met een uitzicht over Belo Horizonte, een erg betrokken dominee en een mega luchtgroepsknuffel. Uiteindelijk lagen we allemaal met een vermoeid en voldaan gevoel om 11 uur op bed.

  Wist je dat….
  -Jacco ontzettend slecht is in ´wist je datjes´ bedenken maar heel goed kan dweilen? (“Laat mijn ouders dit niet zien”)
  -Jenny op dat moment een heuze rode reddende engel is.
  -Lianne nogal panisch doet over de ontzettend bedreigende, moordlustige en bloedzuigende muggen die in grote getalen zwerven in Azie.
  -Jan nogal moordneigingen heeft naar de schattige en geliefde ganzen (langnekje en veertje).
  -Esra heel goed mee kan dansen met de meiden
  -Levi heel goed kan klussen
  -Ruben na een spontaan nachtje hangmat slapen onder de muggenbultjes zit
  -Wij in de rij staan om de afwas te mogen doen
  -De sfeer en goed in zit en dat wij veel leren

  Groetjes,
  Jenny en Jacco

  Meer van deze reis beleven?