Samenwerkvakanties

Afscheid en in-/ontspanning

 • Afscheid en in-/ontspanning

  Hallo,

  Vandaag moesten we een halfuur eerder opstaan voor de kerkdienst. Voor velen viel dit nogal zwaar, maar gelukkig hadden wij weer een goede wekker, namelijk: Evert junior (ook wel bekend als Jelmer). Dit omdat Evert zijn stem het even niet meer aan kon.

  Na het ontbijt liepen we voor de laatste keer richting het project, want dat is ook de kerk waar wij naar toe gingen. We werden hartelijk ontvangen met (iets te) harde muziek. In de kerk hier gaat het er een stuk swingender aan toen dan we gewend zijn. We werden gelijk meegenomen om mee te dansen, door de hele kerk heen. Na het swingen en zingen, begon de volgende inspanning: voor de allerlaatste keer het kinderwerk verzorgen. Het was erg gezellig, omdat we ook weer wat kinderen van de eerste week terug zagen. Samen met de kinderen hebben we weer ontzettend genoten van het knutselen, dansen en zingen.

  Het bleef niet alleen bij dansen met de kinderen, ook mochten wij als hele groep ons favoriete dansje en liedje opvoeren vooraan in de kerk en verrasten wij de kerk door een Ghanees liedje te zingen. Hierna werden wij bedankt voor onze inzet bij het project, waar ze ons erg dankbaar voor zijn.

  Terwijl de kerkdienst nog even voortduurde, begon voor ons het afscheid nemen van de kinderen. Dit was voor de meesten van ons een emotioneel moment, want dit was toch echt de laatste keer dat we de kinderen konden zien en knuffelen. Voor velen van ons is dit nog steeds moeilijk te beseffen. Ondanks de korte tijd om elkaar te leren kennen, hebben ze een speciaal plekje in ons hart gekregen.

  Na het emotionele afscheid, hadden we nog even tijd om op het strand te ontspannen. Dit was ook wel nodig, want voor de middag was er een echte Afrikaanse dansworkshop ingepland. Na dansen was het zweten nog niet voorbij… een beachvolleybal wedstrijd tussen de Ghanezen en de Nederlanders. Beide teams waren erg fanatiek en hebben veel plezier gehad.

  Dit was het dan weer voor vandaag!

  Tot snel en groetjes van Tineke, Sijbren en Anna

  PS: wist je dat…

  • dit onze laatste ‘wist je dat’-jes zijn?
  • Laura zo fanatiek mee deed met het dansen, dat ze uit haar rok is gescheurd?
  • we nog zoveel broodbeleg over hebben dat we beleg met brood eten in plaats van brood met beleg?
  • ons favoriete liedje ‘Every move I make’ is?
  • door de luchtvochtigheid er in sommige natte/gewassen kleding schimmel is gekomen?
  • het voor het eerst goed is gegaan met een popcorngebed?
  • Amber zo erg is bijgekleurd, dat ze nu dezelfde kleur heeft als haar trui — rood?

  Meer van deze reis herbeleven?