Samenwerkvakanties

Eerste projectdag 2e week én quiz uitslag

 • Eerste projectdag 2e week én quiz uitslag

  Geachte quiz deelnemers,

  Vandaag was weer onze eerste projectdag, van de 2e week. Het was weer tijd om een hele nieuwe groep kinderen te leren kennen. Een speciaal moment waar iedereen weer naar uitzag. Toen we aankwamen zagen we tot onze grote verbazing echter dat het klaslokaal helemaal leeg was. Wij als Nederlanders waren natuurlijk lekker op tijd (15 min van te voren aanwezig), terwijl de kinderen zich aan de Ghanese tijden hielden (30 min te laat). Maar we lieten de pret er niet door bederven!

  Vandaag deed iedereen lekker gezellig mee aan de activiteiten voor de kinderen. Dit kwam doordat er vandaag helaas niet gebouwd werd. De Ghanese bouwvakkers wilden hun eigen spierballen laten zien. Voor de bouwers onder ons een grote teleurstelling. Vandaag was het thema opnieuw “Mozes”. De kinderen hebben weer lekker geknutseld, gezongen en gedanst. Het favoriete dansje “Every move I make” (na na, na na na na na) viel opnieuw weer goed in de smaak bij de ritmische kindjes.

  Nadat de kinderen ons weer lekker uitgeput hadden, werd het tijd voor de lunch. Iedereen zat te smachten naar de lekkere nasi van de eerste dag. Maar tot onze verschrikking was de heerlijke nasi vervangen voor een rijstbal met héle pittige saus 🌶🍚. Deze maaltijd werd door velen dan ook verwisseld met koekjes. Behalve door Sybren; hij at als enige zijn maaltijd keurig op.

  Na een lange projectdag keerden we terug naar het hotel. Hier namen Djura, Sybren, Jelmer, Jildou, Doutzen en Hannah een verfrissende duik met hun bikini’s aan in de Golf van Guinea. Voor de surfers onder ons: de golven zijn hier erg hoog dus als je van surfen houdt, kom eens langs 😉.

  Nadat we jullie leuke reacties hadden gelezen, kregen Laura en de fam. Kuiken nog mooier nieuws te horen. Het is nu zeker dat ze hun meisjes kunnen gaan sponsoren!

  De uitslag van de quiz uit het vorige reisverslag: de winnaar is (tromgeroffel) Gezina Sloots! Gefeliciteerd met je schelp (als hij door de douane komt).

  Voor de fam. Groenveld: ik mis jullie erg en ik zie jullie snel ❤️. Reminder: maken jullie m’n kamer nog even spin vrij als ik thuis kom? 😋

  Voor fam. Huisman: lieve heit en mem en zussen, ik mis jullie en ik hoop dat jullie mij volgende week allemaal kunnen ophalen 😉 kusjes

  Verder willen we de groetjes aan iedereen thuis doen!

  Dikke kus Amber en Laura 😘

  PS: wist je dat…

  • Iedereen dacht dat Sybren was verdronken, doordat niemand had gezien dat hij de zee alweer uitgelopen was?
  • Amber vannacht in paniek wakker werd, omdat ze dacht dat ze in een net gevangen werd? Dat was niet het geval: haar klamboe was op haar hoofd naar beneden gevallen.
  • Jelmer vandaag zijn hand niet heeft kunnen gebruiken, doordat hij zich had gebrand aan kokend water? Daarnaast was het gaasje dat we wilden gebruiken 10 jaar over datum — oeps.
  • de eerste kamer switch heeft plaatsgevonden: Ruth en Anke slapen nu bij elkaar en Laura en Amber.
  • het hier net een grote kinderboerderij is? De geiten en kippen lopen echt overal rond.

  Reacties

  1. Albert Allema avatar

   Oooowh heerlijk! Onwijs leuk hoe jullie deze nieuwsbrieven schrijven, elke dag! Zo trouw, en het blijft origineel! Ik moet best vaak lachen (vooral als het gaat over Evert zijn dansjes [zijn daar filmpjes van]). Ook hilarisch is het Nederlands gehalte van jullie als groep, en hoe dat raar is voor de locals, maar och, misschien kom je ze nooit meer tegen, (misschien wel!) Vergeet niet te genieten (doen jullie vast niet) en ik weet zeker dat God nog epische dingen gaat doen door jullie heen! Joehoee

   Owh ja, Ruth, hoeveel mooie Afrikaanse mensen heb je al gefotografeerd? ;p

   Veel plezier en zegen de laatste dagen!

   Groetjes Albert.

  2. Daan van Dijk avatar

   Wij zijn terug van vakantie en hoe heb jij het daar ook al dieren gezien vermaak je ook wel🐊🐊🐊🐊🐊😎😎😎😎😎😎😎❤️❤️❤️❤️❤️🦒🐘🦒😍😍😍😍😍🇬🇭🇬🇭🇬🇭🇬🇭 Groetjes van Daan (broertje van Anke)

  3. Auke, Anita en Sytske avatar

   Hallo lieve allemaal, fijn dat jullie weer terug zijn bij de (nieuwe) kinderen. Wat maken jullie de kinderen blij. Jullie zijn toppers!!!!
   Liefs Auke, Anita en Sytske❤️

  4. Alie avatar

   Lieve allemaal,
   Wat fijn om zo met jullie mee te leven. De laatste projectwerk in. Mooi dat de kinderen enthousiast zijn. Dat jullie daar aan mee mogen werken.
   Anna we missen je, zo raar om twee week niet even je stem te horen… deze reis is dat vast waard. Een hele andere wereld. Geniet en heel veel zegen, dikke knuffel voor jullie allemaal, speciaal voor Anna😘 liefs ons

  5. Alie Van wieren avatar

   Quiz uitslag? Wist niet eens dat er een quiz was, haha..heb ik toch iets gemist,terwijl ik er ,ahw bovenop zit..
   Maar oké…
   Jullie hebben nog een paar dagen..
   Gaat t goed met Jelmer, Jildou, Doutsen en Djura?
   Las dat Jelmer een klein ongelukje had gehad?
   Aan de foto’s te zien genieten jullie wel…
   Hier net een wolkbreuk,waar ik middenin fietste,zonder paraplu!!
   Maar een lekkere warme douche doet wonderen… zullen jullie vast ook weer naar uitkijken…
   Groetjes..dikke knuffel voor de kids💕💕

  6. Martje avatar

   Wat weer een prachtige foto’s. De goede sfeer is duidelijk ervan af te lezen. En wat mooi dat jullie met de kinderen gezongen hebben en over Mozes hebben verteld. En wat mooi Stefan en Elizabeth dat jullie een meisje kunnen gaan sponseren. Geweldig! Hier is alles goed het is het weer is regenachtig dat dan weer wel!

  7. Sjoerd Woude avatar

   Heit en Mem (Pake en Beppe) van der Woude. Werken met een nieuwe groep kinderen zal ook wel weer fijn zijn, maar het is ook wel weer fijn om jullie a.s. dinsdag weer te kunnen ontmoeten. We zien uit naar jullie verhalen en belevenissen. Mooi dat we allemaal foto’s kunnen bekijken. Nog even trochpakke
   Oant tsjin.

  8. Sander en Anneke van Bekkum avatar

   Wat een mooie foto’s steeds! Wie van jullie is de fotograaf? (Miss een wist-je-datje😊)
   Ik ben zeer benieuwd wat de metselkwaliteiten van Deborah zijn!? Op Deborah kun je bouwen…..maar of ze ook kan bouwen😂? Ik denk het vast💪Veel succes deze paar dagen nog…..het is een waardevolle ervaring voor het leven! Dikke 💋 voor Deborah en Ruth en de groetjes aan de rest

  9. Gezina Sloots avatar

   Jippie, ik heb, onder voorbehoud van de douane-acties, een schelp gewonnen!! Blij mee😁. Zal mooi staan bij mn schelpen collectie. Hoop voor jullie dat het eten weer een beetje vernederlandst wordt en dat iedereen graag zn bord leeg eet. 👍👍voor Sybren die netjes zijn maaltijd heeft opgegeten. Jelmer heel veel beterschap met je hand, vervelende pijn, zo’n brandwond 🥝 🍇🍉@ Ruth: met Benjamin gaat het goed hoor en met Saar en Moos ook geloof ik. Groetjes en liefs van Maarten en Jelle. 🤗 en van mij natuurlijk 😘

  10. Marieke avatar

   Wow wat een avontuur! En aan de verhalen te lezen, genieten jullie van elkaar,maar ook van alles wat jullie mee maken. Altijd leuk die cultuur verschillen. Dat maakt het nog meer een uitdaging. Knuffel voor Ruth en Deborah. Genieten!!

  11. Joyce Huisman avatar

   Wat fijn om jullie verhalen te lezen! Mem zei dat jullie al om half 7 in de ochtend landen. Ik gok dat daarom dat deze zus alleen op het vliegveld zal staan om je een dikke knuffel te geven. Geniet nog het laatste weekje! Kusjes

  12. Fam. van Dijk avatar

   hey Anke, we zijn benieuwd wat je van het eten vind😛🌶, veel succes de komende project week! We zitten hier met zn allen, we denken aan je en missen je!

   groetjes
   Heit, Mem, Ruth💋, Mirjam 😛, Esther🍃🦓, Daan😎, Bohdi❤️ en Vera🥳 en de rest!

  13. Angrie Zeilstra-Buringa avatar

   Pake en Omi Zeilstra.
   Ja, jullie gaan nu aftellen. De [ werk ]vakantie is bijna weer voorbij. De kindertjes in Ghana zullen jullie wel missen. En jullie zullen nog lang over deze veertien dagen praten. Mooie kleurige en fleurige foto’s hoor.
   Maar Laura wat me wel van je tegen viel. Je zei ik mis pappa,mamma, Martijn en Ingrid wel. En pake en omi dan ????. Geniet nog maar goed van de laatste dagen.
   Wij zien naar je uit en de mooie verhalen. Dikke kus. Pake en Omi

  14. Jeltine avatar

   Hoi allegear, moai te hearren dat it goed giet. Jelmer en Doutsen it giet goed mei kwik,kwek, kwak; lizzy en juultje. Se dogge in wedstriid wa’t de grutste hoopkes meitsje kin dat giet al aardich goed. Oare wike krije se de útslach wa’t dit wûn hat; dan ha we de prijsútriking!!!🎉
   Ha der in protte wurk fan…moat alle dagen aaien helje🤣 Pake Sytse hat der ek wurk fan dy liet 2 doaskes aaien falle🙈
   Noch in soad wille en genietsje fan al de moaie minsken en dingen om jim hinne. Dikke krûp (beppe) Jeltine

  15. Pake en beppe van Anke avatar

   Anke, je krijgt de groeten van pake en beppe uit Niawier! Een dikke tut!

  16. Wolter en Iepie avatar

   Wat weer een mooi verhaal en foto’s. Nog een fijne avond.Dikke tuut voor Amber en groetjes aan de rest.

  17. Martijn Groenveld avatar

   Hey zusje! Ik bewaak je slaapkamer goed, met mijn blote voet! Tegen spinnetjes want dat moet. Veel plezier in Ghana! Je trotse broer Martijn

  18. Klaas groenveld avatar

   Mooi verslag en mooi te lezen dat jullie weer met een nieuwe groep kinderen zijn gestart! Veel plezier en geniet maar extra, want het aftellen is (helaas) begonnen! Hartelijke groet voor iedereen! Klaas, Jodi, Martijn en Ingrid Groenveld.

  19. Dieuwke avatar

   Wot wer een mooi verhaal.Amber wot mooi dost ik wer verlangst nei dyn heit en mem en zussen.Mar dost ik fan my witte meist dot pake en beppe huisman ik mei dy mei libje hjer.Groetsjes fan dyn ald tonte doet sa ot dyn heit en mem dot oltied nog sisse. 😀😘 Dieuwke

  Meer van deze reis beleven?