Samenwerkvakanties

Eerste projectdag 2e week én quiz uitslag

 • Eerste projectdag 2e week én quiz uitslag

  Geachte quiz deelnemers,

  Vandaag was weer onze eerste projectdag, van de 2e week. Het was weer tijd om een hele nieuwe groep kinderen te leren kennen. Een speciaal moment waar iedereen weer naar uitzag. Toen we aankwamen zagen we tot onze grote verbazing echter dat het klaslokaal helemaal leeg was. Wij als Nederlanders waren natuurlijk lekker op tijd (15 min van te voren aanwezig), terwijl de kinderen zich aan de Ghanese tijden hielden (30 min te laat). Maar we lieten de pret er niet door bederven!

  Vandaag deed iedereen lekker gezellig mee aan de activiteiten voor de kinderen. Dit kwam doordat er vandaag helaas niet gebouwd werd. De Ghanese bouwvakkers wilden hun eigen spierballen laten zien. Voor de bouwers onder ons een grote teleurstelling. Vandaag was het thema opnieuw “Mozes”. De kinderen hebben weer lekker geknutseld, gezongen en gedanst. Het favoriete dansje “Every move I make” (na na, na na na na na) viel opnieuw weer goed in de smaak bij de ritmische kindjes.

  Nadat de kinderen ons weer lekker uitgeput hadden, werd het tijd voor de lunch. Iedereen zat te smachten naar de lekkere nasi van de eerste dag. Maar tot onze verschrikking was de heerlijke nasi vervangen voor een rijstbal met héle pittige saus 🌶🍚. Deze maaltijd werd door velen dan ook verwisseld met koekjes. Behalve door Sybren; hij at als enige zijn maaltijd keurig op.

  Na een lange projectdag keerden we terug naar het hotel. Hier namen Djura, Sybren, Jelmer, Jildou, Doutzen en Hannah een verfrissende duik met hun bikini’s aan in de Golf van Guinea. Voor de surfers onder ons: de golven zijn hier erg hoog dus als je van surfen houdt, kom eens langs 😉.

  Nadat we jullie leuke reacties hadden gelezen, kregen Laura en de fam. Kuiken nog mooier nieuws te horen. Het is nu zeker dat ze hun meisjes kunnen gaan sponsoren!

  De uitslag van de quiz uit het vorige reisverslag: de winnaar is (tromgeroffel) Gezina Sloots! Gefeliciteerd met je schelp (als hij door de douane komt).

  Voor de fam. Groenveld: ik mis jullie erg en ik zie jullie snel ❤️. Reminder: maken jullie m’n kamer nog even spin vrij als ik thuis kom? 😋

  Voor fam. Huisman: lieve heit en mem en zussen, ik mis jullie en ik hoop dat jullie mij volgende week allemaal kunnen ophalen 😉 kusjes

  Verder willen we de groetjes aan iedereen thuis doen!

  Dikke kus Amber en Laura 😘

  PS: wist je dat…

  • Iedereen dacht dat Sybren was verdronken, doordat niemand had gezien dat hij de zee alweer uitgelopen was?
  • Amber vannacht in paniek wakker werd, omdat ze dacht dat ze in een net gevangen werd? Dat was niet het geval: haar klamboe was op haar hoofd naar beneden gevallen.
  • Jelmer vandaag zijn hand niet heeft kunnen gebruiken, doordat hij zich had gebrand aan kokend water? Daarnaast was het gaasje dat we wilden gebruiken 10 jaar over datum — oeps.
  • de eerste kamer switch heeft plaatsgevonden: Ruth en Anke slapen nu bij elkaar en Laura en Amber.
  • het hier net een grote kinderboerderij is? De geiten en kippen lopen echt overal rond.

  Meer van deze reis herbeleven?