Samenwerkvakanties

Hoe gaat het nu echt…

 • Hoe gaat het nu echt…

  Beste lezers,

  We zijn inmiddels ruim over de helft van het project en zullen snel starten met de tweede projectweek waarbij wij weer een nieuwe groep kinderen mogen gaan verwelkomen. De groep ziet hier enorm naar uit maar ook de vermoeidheid begint natuurlijk toe te slaan.

  Vandaag was het souveniertjes-dag. Na een lange busrit werd de groep vrijgelaten om souvenirs te kopen. De meesten van de groep zijn niet op hun mondje gevallen en kunnen goed onderhandelen. Af en toe werd er wel 60 tot 70 procent van de prijs afgedongen. Na het “mooiste moment” voor vele meiden (shoppen) en een Djembe-les voor diegenen die dat wilden, sprongen wij weer in de bus richting Prampram waar wij de laatste dagen zullen verblijven.

  Lezers (voornamelijk ouders): jullie kunnen trots zijn op jullie kinderen. Ze doen het heel goed allemaal. Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen gaven en talenten en we vullen elkaar goed aan. Net als thuis luisteren ze altijd goed en komen ze alle afspraken na — en daar kunnen wij dan weer met ze over doorpraten 😉 Iedereen gaat leuk met elkaar en de kinderen om en bouwen kunnen ze ook steeds beter. Bijna iedere avond sluiten wij als groep af met een studie of een persoonlijk rondje. Er is een vertrouwde en goede sfeer, waardoor iedereen ook echt zichzelf durft te zijn. Dit zorgt voor mooie en bijzondere momenten 👍🏻

  Sommige deelnemers genieten zo erg van dit werk en zouden wij zo in Afrika achter kunnen laten. Voor andere deelnemers is dit een zeer leerzame tijd, maar hebben ze ook wel het verlangen om snel weer naar heit en mem te gaan. Zo maakt iedere deelnemer zijn eigen persoonlijke processen door tijdens deze reis.

  Zouden jullie willen bidden voor kracht 💪, gezondheid 🤧🤢 en energie 🏃🏿?

  Groetjes van Evert 🐵, Jildou 🐼 en Doutsen 🐴🐎

  PS: wist je dat…

  • de meeste wist je datjes voor jullie erg vaag zijn, maar hier voor veel hilariteit zorgen?
  • dat wij elke avond jullie reacties voorgelezen krijgen, omdat wij zelf geen internet hebben? Dit is voor velen één van de hoogtepunten van de dag.
  • er wel meer blanke mensen rondlopen. Vandaag zijn er ongeveer 25 gespot.
  • het eten hier zo lekker is waardoor de meesten met extra kilo’s thuis zullen komen? Dit had niemand verwacht…
  • er veel afgedankte Nederlandse busjes van veel verschillende bedrijven rondrijden in Ghana?
  • de deelnemers deze wist je datjes niet zo leuk vinden 😂
  • hieronder de foto’s te vinden zijn van Het slavenfort en de touwbruggen, die jullie nog tegoed hadden?

  Meer van deze reis herbeleven?