Kakkerlak, kapper en kokosnoot

Dêr binne we wer! Het was erg leuk om vanavond na het eten weer alle nieuwe reacties te lezen; bedankt.

Na een goede nachtrust werden we weer gewekt door de kraaiende haan. De ochtend liep op rolletjes, totdat we terugkwamen van het ontbijt: de tweede kakkerlak was gespot. Deze was sneller en groter dan ooit tevoren. Van het bed naar het gordijn, richting de koffer van Anke en weer terug naar het bed. Gelukkig hadden we onze eigen Freek Vonk (Baukje) meegenomen, die erin slaagde om de kakkerlak weg te jagen.

Toen werd het tijd om naar het project te gaan. We werden weer hartelijk ontvangen door de enthousiaste, zingende kinderen. Ook lieten zij hun gebruikelijke klapritmes horen. We balen ervan dat we de kinderen niet mee kunnen nemen naar Nederland. Naast dat alle kinderen bij je op de rug willen springen (“Carry me, Carry me”), zijn sommige kinderen er ook al bijna in geslaagd om de kappersopleiding te voltooien. Het is op eigen risico om met los haar tussen de kinderen te gaan zitten, want voor je het weet zit je haar vol met knopen en zijn er al 30 haren uitgetrokken.

Vandaag was het eierdag. De lunch was daarom vandaag ook rijst met groenten en ei. Amber en Laura hadden er geen probleem mee om de eieren te laten liggen. Tineke kon haar eten niet eens rustig opeten, omdat ze alweer omringd werd door allerlei kinderen. De kinderen leren elke dag een nieuw dansje aan door dansjuf Sanne. Naast dansjuf Sanne hebben we ook nog een dansmeester Evert. Hij leerde de kinderen maar al te graag zijn favoriete dansje: “I’m skiing in de snow” — dit vinden de kinderen geweldig.

Na een vermoeiende, maar leuke dag, werden we met luide Afrikaanse muziek op het strand ontvangen. De vakantievibes zaten er goed in en dit was zeker nodig na een paar drukke dagen. Met cola in de hand, keken we met z’n allen toe hoe Djura, Jildou en Sijbren samen probeerden om een kokosnoot uit de boom te vissen. Na een leuke middag was de pret nog niet voorbij, we kregen namelijk te horen dat de stroom en water weer aanwezig waren. Tijd voor een lekkere warme douche, of nee, toch niet: het water was weer ijskoud, zoals ze hier in Afrika gewend zijn.

Dikke tùt aan alle minsken thùs. Sa os Piet oltyd seit: oant moarn en tot morgen!

Toedelsss Amber en Tineke 😎

PS: wist je dat…

 • de mensen hier mutsen dragen, omdat het ‘winter’ (regenseizoen) is?
 • de mensen hier de hele dag door het zand aan het vegen zijn? (genoeg werk aan de winkel, want na één windvlaag kun je weer opnieuw beginnen)
 • Tineke vandaag is bestormd door 50 kinderen, omdat ze 2 strandballen in haar hand had, waar de kinderen iets te enthousiast op reageerden?
 • degene die als laatste aan tafel zit moet bidden voor het eten? Dit keer was de strijd gaande tussen Amber en Laura. Naast Amber en Laura kan Gerbrich er ook wat van, omdat Djura haar haar nog moet worden gevlochten (want ja, als je haar maar goed zit)
 • iedereen hier volop aan het genieten is?

23 reacties op “Kakkerlak, kapper en kokosnoot

 • Wilma Kuiper

  Beste allemaal, Het is prachtig om jullie leuke verhalen te lezen. Mooi dat jullie zo geliefd zijn en andersom. Dat jullie strandballen mee hebben genomen etc. Goed bezig om zo de liefde voor je medemens uit te delen. En ja wat betreft die kakkerlak weten Gezina en ik ook van mee te praten in Israël, deze is onder het bed ter ziele gegaan. shabat shalom Wilma Kuiper

 • Heine en Alie van wieren

  Wat een prachtig verslag weer…keek er alweer naar uit!
  En al die vrolijk lachende koppies, ook van jullie..super!
  Behalve bij het zien van de kakkerlakken 🐜🐜 waarschijnlijk..foto?
  Fijne dag weer vandaag en liefs vanuit een stormachtig Drachten..💕💕

 • Tiny Drogt

  Hallo allemaal,ik zie er steeds weer naar uit om een nieuw verslag te lezen.
  Wat zijn jullie prachtig met de kinderen bezig.Geniet van deze bijzondere tijd.
  De groeten aan jullie allemaal en een dikke tut voor Tineke.

 • pake en beppe van der weij

  Goedemiddag allemaal. Wat weer een gezellig verslag, fijn om zo mee te kunnen beleven en mee te genieten. Die kakkerlakken laten jullie daar wel he? En Eviet…laten de muggen je een beetje met rust? Groetjes voor allemaal en voor Evita een dikke kroep van pake en beppe.

 • Mirte

  Super leuk om dit allemaal te lezen en dat jullie zo veel plezier daar hebben. En? Evita, mis je ons al een beetje?😉 Groetjes en een knuffel van je kleine zusje.😘

 • Heine en Alie van wieren

  Oh jaa..en Djura en Jildou in de boom..zie het hélemaal voor me…
  Wat een avontuur..
  Dikke tuut..

 • annettevanderwal4

  Brrr kakkerlakken!! Jullie laten de pret er niet door bederven. Dat is duidelijk te zien!

 • Sytske

  Wat een super mooi verslag weer!! En wat een mooie foto’s.
  Geniet van deze bijzondere reis.
  Hele folle kroepkes en tûtsjes oan Tineke💞

 • Wolter en Iepie

  Ook wij keken alweer uit naar het nieuwe verhaal. Al even snel doorgelezen toen we richting camping reden. Nu nogmaals rustig doorgelezen en weer genoten van alle belevenissen. Anke en Amber jullie treffen het wel met de kakkerlakken. De kinderen leven zich dus goed uit met jullie lange rechte haar. 😉 . Nog een fijne middag/avond en een dikke tuut voor Amber.😗

 • Daniel Van bekkum

  Wat een leuke reisverslag ik sta al te popelen om de rest van de reisverslagen te zien.

  Heel veel plezier daar en kijk uit voor de kakkelakken.

  Groetjes Daniel Van bekkum vanuit frankrijk

 • Martje

  Wat mooi elke dag weer om jullie belevenissen in Ghana te lezen en zo up to date te blijven voor een ons geheel onbekende wereld. Volgens mij hebben wij nog nooit een kakkerlak in het echt gezien!😯 Grappig ook om te lezen dat de lange manen van jullie niet veilig zijn bij de kinderen . Dit is voor hen natuurlijk helemaal nieuw om te zien en daarom des te interessanter om aan te trekken. De foto’s ontroeren mij elke keer weer om de plezier en lachende gezichten van de kinderen te zien. Lieve Stefan en Elizabeth en kinderen we missen jullie al stiekem een beetje en Sofie roept steeds Hannah!!!!! Tot gauw!

 • Jodi Groenveld

  Wat een blije gezichten! Echt ontzettend leuk om zo op afstand met jullie mee te genieten van deze fantastische ervaring in Ghana! Enne…. kakkerlakken: niet op gaan staan, want dan heb je er een hele familie bij! Laura: we hadden echt gehoopt dat je vanaf nu dol zou zijn op eieren! Wat jammer dat je ze niet even geproefd hebt! Fijn avond! lieve groet van Klaas, Jodi, Martijn en Ingrid Groenveld

 • Marja

  Wat zien de foto’s er mooi uit!!! Wat bijzonder dat jullie die kinderen daar zo blij maken! Wat een getuigenis! Dikke knuffel aan Tineke…die kinderen mogen je daar niet houden hoor….veel plezier!
  Groetjes Marja

 • Harold Veen

  Wat leuk om de Ghanese kinderen zien te genieten, ook fijn om te zien dat onze buren het daar ook naar hun zin hebben! Veel plezier en succes nog daar, jullie doen goed werk. Groetjes fam. van der Veen

 • Piebe

  Wat mooi om te zien en te lezen hoe genieten in Ghana. En om te zien hoe die kinderen genieten van jullie aanwezigheid en liefde voor hun.

  Die verborgen bouw talenten komen straks in Nederland ook wel weer van pas-;)

  Heel veel plezier en zegen op deze bijzondere reis. LY Evita.
  Groetjes Piebe, Jantje, Kristy en Mirte

 • Anke & Wout

  Ik ben benieuwd naar al jullie kapsels bij terugkomst ;). Gelukkig kan Gerbrich heel goed vlechten dus die kan er altijd wel weer wat van maken…

  Ben weer benieuwd naar jullie volgende belevenissen.

  Liefs Anke

 • Aron

  Leuk om jullie avonturen in Ghana mee te beleven dmv de verhalen in deze blog!
  Een fijne reis nog Ruth!
  Liefs Aron & Joanne

 • Hanny

  Superleuk om elke keer die reisverslagen te lezen en die mooie foto’s erbij.
  Zo kunnen wij ook een beetje mee genieten!
  Wij wensen jullie daar nog heel veel succes en plezier met zijn allen.
  Groetjes André, Hanny,Twan & Stefan

 • Oma van den Berg

  Hallo Evita/allemaal , wat leuk dat we jullie reis zo kunnen volgen en een indruk krijgen van wat jullie daar doen….
  We wachten het volgende verslag af.

  Groetjes, Oma van den Berg

 • Dieuwke

  Wot wer een mooi verhaal.En amber pos mar op dot de kakkerlak net by dy ien it bed krupt.Wont don kenst better een oar kruperke ha.😘

 • Sandra

  Hallo allemaal. Het is leuk om elke dag jullie belevenissen te lezen en te zien.
  Hoe gaat het met de bouw? Lukt het allemaal een beetje, want het zal wel anders gaan als bij ons.
  En vermaken de jongste telgen zich ook een beetje, communiceren met handen en voeten?
  Hannah kan goed praten maar dat verstaan ze daar natuurlijk niet.
  Succes met alles wat jullie nog gaan doen en veel plezier op deze bijzondere reis.

  Groetjes van Sandra en Reinder.

 • Jan en Ellie Weening

  Hey Toppers!

  Wat heerlijk hè, in NL je eigen bed, heerlijke douche en natuurlijk je smartphone.
  Maar mooi om te zien dat het jullie daar in Ghana ook zonder dit alles prima lukt om te genieten.
  Alle acties en en inzet zijn het vast dubbel en dwars waard geweest.
  Maak er een paar mooie weken van met zijn allen en als ik de foto’s zo zie en de verhalen lees, gaat dat prima lukken.
  Ik lees nog niks over spierpijn trouwens, echte toppers hoor!
  Anke en Sanne, mijn browniegirls krijgen even de speciale groeten! Zet hem op en veel plezier.

  Groeten Jan en Ellie

 • Joyce & Diederick

  Wat een leuke reisverslagen! Wat hebben jullie in een korte tijd al veel mooie dingen gedaan. We zijn trots op jullie. Succes met al het moois dat jullie nog gaan doen. Speciale groetjes aan Amber en Anke!

  Groeten, Joyce en Diederick

Reacties zijn gesloten