Samenwerkvakanties

Kakkerlak, kapper en kokosnoot

 • Kakkerlak, kapper en kokosnoot

  Dêr binne we wer! Het was erg leuk om vanavond na het eten weer alle nieuwe reacties te lezen; bedankt.

  Na een goede nachtrust werden we weer gewekt door de kraaiende haan. De ochtend liep op rolletjes, totdat we terugkwamen van het ontbijt: de tweede kakkerlak was gespot. Deze was sneller en groter dan ooit tevoren. Van het bed naar het gordijn, richting de koffer van Anke en weer terug naar het bed. Gelukkig hadden we onze eigen Freek Vonk (Baukje) meegenomen, die erin slaagde om de kakkerlak weg te jagen.

  Toen werd het tijd om naar het project te gaan. We werden weer hartelijk ontvangen door de enthousiaste, zingende kinderen. Ook lieten zij hun gebruikelijke klapritmes horen. We balen ervan dat we de kinderen niet mee kunnen nemen naar Nederland. Naast dat alle kinderen bij je op de rug willen springen (“Carry me, Carry me”), zijn sommige kinderen er ook al bijna in geslaagd om de kappersopleiding te voltooien. Het is op eigen risico om met los haar tussen de kinderen te gaan zitten, want voor je het weet zit je haar vol met knopen en zijn er al 30 haren uitgetrokken.

  Vandaag was het eierdag. De lunch was daarom vandaag ook rijst met groenten en ei. Amber en Laura hadden er geen probleem mee om de eieren te laten liggen. Tineke kon haar eten niet eens rustig opeten, omdat ze alweer omringd werd door allerlei kinderen. De kinderen leren elke dag een nieuw dansje aan door dansjuf Sanne. Naast dansjuf Sanne hebben we ook nog een dansmeester Evert. Hij leerde de kinderen maar al te graag zijn favoriete dansje: “I’m skiing in de snow” — dit vinden de kinderen geweldig.

  Na een vermoeiende, maar leuke dag, werden we met luide Afrikaanse muziek op het strand ontvangen. De vakantievibes zaten er goed in en dit was zeker nodig na een paar drukke dagen. Met cola in de hand, keken we met z’n allen toe hoe Djura, Jildou en Sijbren samen probeerden om een kokosnoot uit de boom te vissen. Na een leuke middag was de pret nog niet voorbij, we kregen namelijk te horen dat de stroom en water weer aanwezig waren. Tijd voor een lekkere warme douche, of nee, toch niet: het water was weer ijskoud, zoals ze hier in Afrika gewend zijn.

  Dikke tùt aan alle minsken thùs. Sa os Piet oltyd seit: oant moarn en tot morgen!

  Toedelsss Amber en Tineke 😎

  PS: wist je dat…

  • de mensen hier mutsen dragen, omdat het ‘winter’ (regenseizoen) is?
  • de mensen hier de hele dag door het zand aan het vegen zijn? (genoeg werk aan de winkel, want na één windvlaag kun je weer opnieuw beginnen)
  • Tineke vandaag is bestormd door 50 kinderen, omdat ze 2 strandballen in haar hand had, waar de kinderen iets te enthousiast op reageerden?
  • degene die als laatste aan tafel zit moet bidden voor het eten? Dit keer was de strijd gaande tussen Amber en Laura. Naast Amber en Laura kan Gerbrich er ook wat van, omdat Djura haar haar nog moet worden gevlochten (want ja, als je haar maar goed zit)
  • iedereen hier volop aan het genieten is?

  Meer van deze reis herbeleven?