Samenwerkvakanties

Slavenfort Elmina en Kakum touwbruggen

 • Slavenfort Elmina en Kakum touwbruggen

  Hello everyone,

  Vanochtend konden we toch eindelijk een keer uitslapen, het ontbijt was in tegenstelling tot de andere dagen pas om 8.30u. Om 9.30u stond onze bus weer klaar om ons naar Elmina Castle te brengen. Het was indrukwekkend om te zien en te horen hoe het er daar de afgelopen 500 jaar aan toe ging. Wat de Nederlanders vroeger gedaan hebben met de slaven is niet voor te stellen. Maar de Ghanezen hebben het ons vergeven en laten het nu zien om nooit meer te vergeten. (voor meer informatie, zie Wikipedia 😉)

  Na het fort vertrokken we naar Kakum National Park. Op weg daar naar toe hobbelden we vol gas, de kuilen en bulten omzeilend, naar de touwbruggen, net een achtbaan. Daar aangekomen stond er een lekkere maaltijd klaar, eindelijk wat groente… of nee, toch niet… nadat Ruth haar portie sla had opgegeten kwamen we er achter dat het eten van die groente misschien toch niet zo’n goed idee was, omdat het was gewassen in water wat onze maagjes niet zo goed doet.

  Toen mochten we eindelijk naar de touwbruggen. We hadden ons voorbereid op een paar uur durende tocht over de touwbruggen door de jungle. Maar wat bleek na een halfuur waren we alweer over alle 7 touwbruggen heen 😢. Maar het was wel erg leuk 😄

  Na de touwbruggen stapten we onze bus weer in en reden we naar het hotel. Daar sprong bijna iedereen direct het zwembad in, het water was weer lekker warm. Toen we eenmaal in het zwembad zaten kwamen er een aantal Ghanezen naar ons toe die een zwemwedstrijd wilden houden met ons. Wij dachten dat we makkelijk konden winnen, want de meesten hebben geen zwemles gehad. Maar het ging iets anders dan we gedacht hadden, want er ging één Ghanees als een speer vandoor en versloeg iedereen.

  Groetjes van Sijbren en Jelmer

  PS: wist je dat…

  • Ruth met haar Rudyladilo-show binnen 2 jaar beroemd wil worden zodat ze mee kan doen aan Wie is de Mol? Kaarten kun je bestellen op www.lawei.nl/rudyladilo-show
  • de familie van Bekkum hier iedereen de stuipen op het lijf jaagt, omdat ze beiden een keer ’s nachts rechtop in bed gingen zitten en hun ogen openden terwijl ze sliepen?
  • we na ons dagje uit even een verkoelende duik gingen nemen en we werden bekeken alsof we wilde dieren waren? Iedereen werd stil en bleef maar staren, zo ongemakkelijk!
  • we niet goed zijn in een popcorn-gebed? We krijgen hier de slappe lach van.
  • we op weg naar het hotel wat extra passagiers hadden, en dat Jelmer die pas doorhad toen ze de bus verlieten?
  • Tineke en Laura hier als tweeling door het leven gaan?
  • ons verslag nu is afgelopen?

  Vragenronde:

  1. Welke tijd van het jaar is het hier nu?
  2. Wie is volgens jullie de beste metselaar?
  3. Wie heeft een goeie slogan voor onze reis?

  De winnaar krijgt een mooie schelp (als die door de douane komt tenminste). Je mag de antwoorden in de reacties plaatsen.

  Foto’s kunnen we op dit moment helaas even niet plaatsen en houden jullie nog tegoed.

  Meer van deze reis herbeleven?