Samenwerkvakanties

Terugblik werkvakantie Bethel

 • Terugblik werkvakantie Bethel

  Van 6 t/m 20 augustus zijn wij met een groep in Ghana geweest om te ondersteunen bij een kerk in Prampram. Tijdens deze werkvakantie hebben wij twee taken uitgevoerd, het bouwen van een nieuw keukengebouw en het uitvoeren van kinderwerk. De eerste week is er al een groot gedeelte van het gebouw neergezet, wij hebben ondersteund in het versjouwen van de materialen, het maken van cement, het leggen van de vloer en het metselen. Elke dag was er weer een ander team uit onze groep bezig met de bouw.

  De rest van de teams hebben geholpen bij het kinderwerk, dit bestond uit het voorlezen van een Bijbelverhaal, een knutselwerkje maken, liedjes zingen, dansen, voetballen en heel veel andere spelletjes. Wij genoten als groep ontzettend van de liefde die de kinderen uit Ghana ons lieten zien.

  Na de eerste week op het project was er tijd voor weekend. In dit weekend zijn wij naar een andere accommodatie gegaan in een dorp 5 uur rijden van het project. Tijdens dit weekend was er tijd voor het snuiven van cultuur. We hebben Fort Elmina bezocht, hier hebben Nederlanders veel slavenhandel gedreven. Dit was een indrukwekkende middag. Hierna zijn wij naar Kakum National Park geweest, waar wij over touwbruggen hebben geklommen. Dit weekend heeft ons opgeladen om de tweede week van het project in te gaan.

  De twee weken die wij in Ghana hebben meegemaakt hebben veel met ons gedaan, wij zijn ontzettend bemoedigd door de liefde van de kinderen en moeten allemaal erg wennen aan de cultuurshock die we hebben nu we weer terug zijn in Nederland. We hebben een goede reis gehad en willen alle mensen die voor ons gebeden hebben enorm bedanken. We hebben een gezegende reis gehad en hebben God gezien door de Ghanese bevolking heen.

  Update oktober ’19: het dak en elektriciteit zijn inmiddels geplaatst en er wordt gewerkt aan het pleisterwerk.

  Meer van deze reis herbeleven?