Samenwerkvakanties

Weekend! Kerk, krokodillen en zwemmen

 • Weekend! Kerk, krokodillen en zwemmen

  Een hele goedenavond lieve lezers,

  Bij ons is vandaag (zondag) het weekend aangebroken, heerlijk even uitslapen zou je denken, maar nee, toch niet: om 6.30u ging de wekker alweer, omdat er een lange reis op het programma stond. Na het ontbijt gingen we met z’n allen richting Accra, waar we een kerk bezocht hebben. Ondanks dat we 2,5 uur later waren (doordat ze vandaag een speciale dag hadden in plaats van twee diensten), werden we hartelijk ontvangen en kregen we zelfs nog even ons “shine-momentje” voor in de kerk. We mochten een liedje zingen voor in de kerk en werden daarna buiten verrast door prachtige dans en zang optredens. Ook was de dominee zeer geïnteresseerd in de high tech van Sijbren. Sijbren had zijn Go Pro-camera meegenomen om video’s te maken van de reis en de dominee vond het zo leuk, dat hij tot het besluit was gekomen om ook één aan te schaffen.

  Na de kerk reden we weer verder, richting ons verblijf voor het weekend. We verblijven de komende drie dagen in een ander dorp, vlakbij Cape Coast. Hier gaan we even ontspannen, zodat we volgende week weer vol goede moed en nieuwe energie de kinderen aandacht en liefde kunnen geven.

  Na de kerk gingen we weer verder met onze reis; we hadden nog 3,5 uur te gaan. Wederom mochten we genieten van het prachtige land met overal op en langs de weg activiteit. Halverwege de reis zijn we nog even gestopt bij een tankstation, om de nodige snacks te halen (deze vallen erg in de smaak bij Djura, Doutsen en Hannah).

  Na een reis van 5 uur waren we aangekomen bij het hotel. Tot onze grote verbazing had dit hotel een zwembad en waren de kamers mooier dan ooit. We hebben zelfs een wc die doorspoelt zonder dat je allerlei hendeltjes vast moet houden of de spoelbak zelf moet bijvullen. Voordat we de sleutels van onze kamer kregen, kregen we de gelegenheid om krokodillen te aaien (sorry, Ineke en Alie). Nadat we allemaal de krokodillen hadden aangeraakt, hebben we ook nog tussen de krokodillen gevaren/gewaterfietst. Daarna was het tijd voor een frisse duik (in het zwembad, zonder krokodillen). Onder leiding van juf Anna en tante Ruth hebben we zelfs nog een beetje aquagym mogen doen.

  Na het zwemmen waren we aangekomen bij het hoogtepunt van deze dag: het eten! We hadden de keus uit rund of kip geserveerd met fantastisch lekkere frietjes — en wat hebben we er van genoten.

  Na het eten hebben we weer even gezellig met z’n allen bij elkaar gezeten, om op deze manier ons voor te bereiden op ons bezoek van morgen aan het slavenfort in Elmina. Hiermee hebben wij alweer de 6e dag afgesloten en gaan we ons nu voorbereiden op onze uitstapjes voor de komende dagen.

  Wij zeggen Hasta la vista, tot de volgende!

  Dikke knuffels aan familie Baron en familie Tolsma van Anna en Sanne

  En een lieve groet aan iedereen van ons allemaal!

  PS: wist je dat…

  • er een rivier in de kamer van Anna en Sanne loopt vanuit hun wc tot aan de koffers?
  • ze zelfs in Ghana parkeerwachters bij de kerk hebben?
  • Sanne geleerd heeft bij Aardrijkskunde dat er om de 15 minuten reclame van Coca Cola is en we dit met z’n allen getest hebben en het echt waar is?
  • we de eerste blanken hebben gespot?
  • de dominee helemaal gek was op Hannah en haar nog net niet mee naar huis nam?
  • Evert en Gerbrich een relatie hebben gekregen in de Swetser? (dus voor de jongere lezers onder ons: er is nog hoop)

  PPS: Benjamin, vergeet je niet de planten water te geven?

  PPPS: Van harte gefeliciteerd Omi! Een dikke kus van Laura

  PPPPS: Pake en beppe van der Woude, bedankt voor het vangen van snoetje!

  PPPPPS: Bedankt voor het lieve kaartje mem! Liefs van Evita

  Graag nog even uw aandacht voor het volgende:

  1. Zou degene die het sms bericht verstuurd heeft naar Evert zich z.s.m bekend willen maken, om eventuele misverstanden en hartverzakkingen te voorkomen voor een eventueel volgend sms’je. Bij voorbaat dank!
  2. Voor de nieuwsgierige lezers onder ons het bericht was als volgt: “hey lekkerding, ik mis je en wanneer kom je thuis?”

  Nu is het mooi geweest, ut beste,

  Groetjes Anna en Sanne

   

  Reacties

  1. Heine en Alie avatar

   Alweer zo n mooi verhaal..heerlijk een paar dagen genieten van de “rust”, mooi hotel en lekker eten!
   By the way, het was niet van mij ,dat berichtje voor Evert 🙈… benieuwd van wie dat kwam…

  2. Sander van Bekkum avatar

   Weer een mooi verslag zeg!!! Wat een belevenis zeg… krokodillen aaien… Deborah loopt thuis met een straal van 3 meter om een vliegje waarvan ze denkt dat het een spin is…. maar eerlijk is eerlijk… een krokodil heeft natuurlijk 4 poten minder🤭
   (Ik ben niet op de hoogte van het aantal tanden van een huisspin, dus dat verschil in aantal kan ik helaas niet vermelden…)
   Doe voorzichtig en geniet vooral van elkaar, de mensen om jullie heen en de prachtige natuur!!!🏕

   Liefs pappa Sander en mamma Anneke😘

  3. Benjamjn avatar

   Hallo, Benjamin hierzo.. natuurlijk vergeet ik de planten niet! Dat zijn op dit moment m’n beste vrienden🤪
   Mooi om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.

  4. Sander avatar

   Pppppps. #Deborah…. ik heb een vaag vermoeden van wie dat sms-je was, en voor wie het bestemd is…..😜

  5. Alie avatar

   Hallo, Sanne en Anna leuk grapje hoor van die Krokodil Mem bijna een hart verzakking haha .Jullie hebben ons weer mooi meegenomen op jullie reis. Anna we moeten ook maar een nieuw huis bouwen je kan zo goed metselen. Nog een hele fijne tijd daar gr Heit

  6. Jodi Groenveld avatar

   Wat heerlijk voor jullie om even te relaxen in zo’n luxe hotel en weer lekker patat te kunnen eten! Laura: je zult wel erg blij gekeken hebben! Veel plezier de komende dagen met de activiteiten en uitstapjes!
   P.s.: het bericht aan Evert, kwam ook niet van mij…..!
   hartelijke groet aan iedereen!

  7. Rosa avatar

   Lieve Sanne, ik mis je 😗 xxx Rosa

  8. angrie Zeilstra-Buringa avatar

   Omi van Laura Groenveld. Ik heb je kus in ontvangst genomen. Dank je wel hoor.
   Dikke kus terug. Het is vast een heel mooi land. Volgend jaar gaan we met zijn allen met de Kerst naar Ghana. Jij wordt dan onze reisleidster. Nederlands eten in de vorm van patat is er ook en de nodige snacks kan je daar ook kopen. Super. Krokodillen spotten en aaien lijkt ook erg spannend.
   Laura en iedereen , de grote familie , nog fijne leerzame dagen.
   Omi Zeilstra

  9. Fam. Tolsma en Baron avatar

   Even een reactie van Alie en Ineke. We zitten samen op de bank jullie blog te lezen en we krijgen de rillingen van de krokodillen…..Doe voorzichtig. Nog een goede tijd samen.. Liefs van de familie Tolsma en Baron

  10. Margreet Boer avatar

   Wat weer een geweldig verhaal! Erg leuk om te lezen… Die krokodillen had ik ook wel willen meemaken! 😁 Lekker dat jullie nu even weekend hebben…geniet ervan. Ik wens jullie voor de komende week nog heel veel plezier en succes toe!
   Liefs en een dikke knuffel van Margreet

   PS: Rosa, ik mis Sanne ook! 😘

  11. Eva en Sem avatar

   Hoi Jelmer, Jildou, Doutsen en Djura, de vakantie veranderd hier in een hele saaie boel. We missen jullie heel erg ☹. We wensen jullie een super fijne vakantie met de anderen. Nog heel veel plezier en hopenlijk tot snel. Veel liefs van Eva en Sem 🐶👨‍👩‍👧‍👦😘

  12. Fam. van Dijk avatar

   Fijn weer een nieuw verslag, kijken we elke keer naar uit!
   Lekker dat er even een periode van rust was. Veel succes morgen weer 💪!
   Anke dikke tut fan us ollegear 😘

  13. Wesley Reitzema avatar

   @Sander van Bekkum, ik was het niet 😜.

  14. Pake en Beppe Boer avatar

   Pake en Beppe Boer.

   Dat ziet er cool uit, Sanne en Anna. Hebben jullie nog meer van die belevenissen voor ons in petto?
   We zijn benieuwd en blijven jullie en je reisgenoten volgen!! Veel plezier en succes.
   Groetjes, Pake en Beppe Boer.

  15. Irene Arends avatar

   Zojuist even de updates van de laatste dagen geleden en de foto’s bekeken. Erg leuk om zo jullie avonturen mee te kunnen beleven. Mooi dat jullie ook de kans hebben om even lekker te ontspannen, maar eeeh… Wat hadden we nou afgesproken Anne en Sanne: Geen beestjes aaien. Daar vallen ook krokodillen onder of was dat niet helemaal duidelijk. Anyway, have fun met zijn allen, pas goed op jullie zelf en op elkaar. Groetjes, Irene

  16. Marja avatar

   Lieve Tineke,
   Heel erg genieten in het hotel!!! Lekker even bijkomen! Wat een prachtige foto in het vorige verslag van je!!!
   Groetjes uit Opeinde

  17. Jantje avatar

   Hey allemaal, een prachtig verslag van jullie reis, wat heerlijk dat jullie in een mooi hotel verblijven en patat hebben gegeten, wat zal dat lekker zijn geweest. Alie en Ineke zijn niet de enige moeders die rillen van het idee dat hun dochter een krokodil heeft aangeraakt. Veel plezier, groetjes en liefs van Jantje.

  18. Sandra avatar

   Lieve allemaal, het is dus even bijtanken en genieten in een luxe hotel. Dit hebben jullie ook wel verdiend. Maar pas wel op met de krokodillen, het blijven wilde dieren.
   Geniet van het hotel, de warme douche (neem ik aan) en het eten. Pas goed op elkaar en veel succes deze week. Kijk uit naar de verslagen want jullie beleven elke dag iets nieuws.
   Veel plezier, groetjes en een dikke kus van Sandra.

  19. Dieuwke avatar

   Wer een mooi verhaal mar lit de krokedillen mar mei rust.Dot binne gjin leave poeskes om te aaien Fjirders wer een mooie tied ta winske en de groetsjes wer oan Amber en ol de oaren.

  Meer van deze reis beleven?