Samenwerkvakanties

Weekend! Kerk, krokodillen en zwemmen

 • Weekend! Kerk, krokodillen en zwemmen

  Een hele goedenavond lieve lezers,

  Bij ons is vandaag (zondag) het weekend aangebroken, heerlijk even uitslapen zou je denken, maar nee, toch niet: om 6.30u ging de wekker alweer, omdat er een lange reis op het programma stond. Na het ontbijt gingen we met z’n allen richting Accra, waar we een kerk bezocht hebben. Ondanks dat we 2,5 uur later waren (doordat ze vandaag een speciale dag hadden in plaats van twee diensten), werden we hartelijk ontvangen en kregen we zelfs nog even ons “shine-momentje” voor in de kerk. We mochten een liedje zingen voor in de kerk en werden daarna buiten verrast door prachtige dans en zang optredens. Ook was de dominee zeer geïnteresseerd in de high tech van Sijbren. Sijbren had zijn Go Pro-camera meegenomen om video’s te maken van de reis en de dominee vond het zo leuk, dat hij tot het besluit was gekomen om ook één aan te schaffen.

  Na de kerk reden we weer verder, richting ons verblijf voor het weekend. We verblijven de komende drie dagen in een ander dorp, vlakbij Cape Coast. Hier gaan we even ontspannen, zodat we volgende week weer vol goede moed en nieuwe energie de kinderen aandacht en liefde kunnen geven.

  Na de kerk gingen we weer verder met onze reis; we hadden nog 3,5 uur te gaan. Wederom mochten we genieten van het prachtige land met overal op en langs de weg activiteit. Halverwege de reis zijn we nog even gestopt bij een tankstation, om de nodige snacks te halen (deze vallen erg in de smaak bij Djura, Doutsen en Hannah).

  Na een reis van 5 uur waren we aangekomen bij het hotel. Tot onze grote verbazing had dit hotel een zwembad en waren de kamers mooier dan ooit. We hebben zelfs een wc die doorspoelt zonder dat je allerlei hendeltjes vast moet houden of de spoelbak zelf moet bijvullen. Voordat we de sleutels van onze kamer kregen, kregen we de gelegenheid om krokodillen te aaien (sorry, Ineke en Alie). Nadat we allemaal de krokodillen hadden aangeraakt, hebben we ook nog tussen de krokodillen gevaren/gewaterfietst. Daarna was het tijd voor een frisse duik (in het zwembad, zonder krokodillen). Onder leiding van juf Anna en tante Ruth hebben we zelfs nog een beetje aquagym mogen doen.

  Na het zwemmen waren we aangekomen bij het hoogtepunt van deze dag: het eten! We hadden de keus uit rund of kip geserveerd met fantastisch lekkere frietjes — en wat hebben we er van genoten.

  Na het eten hebben we weer even gezellig met z’n allen bij elkaar gezeten, om op deze manier ons voor te bereiden op ons bezoek van morgen aan het slavenfort in Elmina. Hiermee hebben wij alweer de 6e dag afgesloten en gaan we ons nu voorbereiden op onze uitstapjes voor de komende dagen.

  Wij zeggen Hasta la vista, tot de volgende!

  Dikke knuffels aan familie Baron en familie Tolsma van Anna en Sanne

  En een lieve groet aan iedereen van ons allemaal!

  PS: wist je dat…

  • er een rivier in de kamer van Anna en Sanne loopt vanuit hun wc tot aan de koffers?
  • ze zelfs in Ghana parkeerwachters bij de kerk hebben?
  • Sanne geleerd heeft bij Aardrijkskunde dat er om de 15 minuten reclame van Coca Cola is en we dit met z’n allen getest hebben en het echt waar is?
  • we de eerste blanken hebben gespot?
  • de dominee helemaal gek was op Hannah en haar nog net niet mee naar huis nam?
  • Evert en Gerbrich een relatie hebben gekregen in de Swetser? (dus voor de jongere lezers onder ons: er is nog hoop)

  PPS: Benjamin, vergeet je niet de planten water te geven?

  PPPS: Van harte gefeliciteerd Omi! Een dikke kus van Laura

  PPPPS: Pake en beppe van der Woude, bedankt voor het vangen van snoetje!

  PPPPPS: Bedankt voor het lieve kaartje mem! Liefs van Evita

  Graag nog even uw aandacht voor het volgende:

  1. Zou degene die het sms bericht verstuurd heeft naar Evert zich z.s.m bekend willen maken, om eventuele misverstanden en hartverzakkingen te voorkomen voor een eventueel volgend sms’je. Bij voorbaat dank!
  2. Voor de nieuwsgierige lezers onder ons het bericht was als volgt: “hey lekkerding, ik mis je en wanneer kom je thuis?”

  Nu is het mooi geweest, ut beste,

  Groetjes Anna en Sanne

   

  Meer van deze reis herbeleven?