Zaterdag 10 augustus

Lieve allemaal,

Vanuit het mooie Ghana een berichtje van ons. Bedankt voor al jullie lieve reacties. Dat doet ons goed.

Tijdens ons ontbijt waren 2 vrouwen alweer druk in de weer met onze was. Terwijl ze aan het werk zijn dragen ze hun kinderen bij zich.

Na het ontbijt liepen we weer naar het project waar de kinderen ons zwaaiend op stonden te wachten. Onderweg zien we heel veel, onder andere de huisjes waar de kinderen van het project wonen en het steenfabriekje waar de stenen worden gebakken die we gebruiken voor de keuken.

Vandaag was de vierde dag van ons project, het thema van vandaag was Jezus. We krijgen ook vandaag veel knuffels en high-5’s van de kinderen. De kinderen zijn nu helemaal aan ons gewend en komen bij ons op schoot zitten. We hebben veel gedanst en geknutseld. De kinderen zijn heel blij dat we er zijn, dit maakt ons enthousiast en geeft ons energie.

De Ghanese vrouwen hebben ook vandaag weer met veel liefde voor ons gekookt. Vandaag leek de maaltijd verdacht veel op dingen die we ook in Nederland eten, namelijk een soort aardappel ‘yam’. Het was weer erg lekker.

De bouw is vandaag ook weer lekker opgeschoten, alle muren zijn inmiddels gemetseld en volgende week hoeft alleen het dak er nog op. De Ghanese bouwmannen leren ons alles en hebben veel geduld met ons. Het samenwerken gaat super!

De mensen zijn hier heel vriendelijk en behandelen ons als echte artiesten, er wordt constant naar ons gezwaaid en foto’s van ons gemaakt.

Omdat vandaag de laatste projectdag was met deze groep kinderen (ze komen alleen volgende week zondag terug voor een afscheid) hebben de kinderen cadeautjes gekregen. Aan het einde van de dag hebben we een mooie groepsfoto gemaakt.

De voetbalgoaltjes en springtouwen die we mee hebben genomen komen goed van pas, de kinderen genieten ervan.

Na een lange en stoffige projectdag is het heerlijk om even (koud) te douchen, het water doet het inmiddels al meer dan 24 uur en dat nieuwe record willen we graag doorzetten. 😃

De kinderen zijn dol op het maken van foto’s en selfies. Het liefst houden ze zelf de mobiel vast en lopen ze ermee weg. Vandaag was er een vrouw die een complete fotoshoot hield met Hannah.

Wij als gezin en Laura hebben besloten om een kindje te gaan sponseren van het project. Geweldig wat voor werk Compassion doet. Het is fantastisch om een band op te kunnen bouwen met een kindje waar we later nog veel brieven naar zullen schrijven. Wij hebben zelf ook al een ander sponsorkindje in Indonesië en het is heel bijzonder om te zien hoe de kinderen hier met hun sponsor omgaan en brieven schrijven naar hen.

Het is een hele bijzondere, maar intensieve reis dus we zijn blij dat we nu weekend hebben en even tijd hebben om bij te komen. De kinderen leren van ons, maar wij leren nog meer van hen. We zijn heel dankbaar voor de tijd die we hier mogen doorbrengen.

Speciale groetjes aan pake en de beppes en knuffels van Hannah voor Sofie, Sarah en Myrthe.

Groetjes van de Kuikentjes en natuurlijk ook de rest van de groep.

PS: wist je dat…

 • Hannah als enige meisje aan het voetballen was met Ghanese jongetjes?
 • de kinderen de opvallendste verschillen tussen ons en henzelf de verschillende haar- en oogkleur vinden en niet onze huidskleur?
 • er naast de eerste kakkerlakken inmiddels bij Stefan, Elizabeth en Hannah op de kamer ook een salamander is gespot?
 • we hier nog geen enkele andere blanke hebben gezien, behalve op het vliegveld?
 • Hannah, Jildou, Doutsen en Djura gisteravond al Baukje haar chips en snoep hebben opgegeten?
 • we hier water drinken uit zakjes en dat niemand hier mee om kan gaan en dat het dus zorgt voor veel natte kleding?
 • we hier gisteren ‘All I want for Christmas’ hebben gezongen, omdat het hier winter is?

18 reacties op “Zaterdag 10 augustus

 • Wolter en Iepie

  Erweer naar uitgekeken naar jullie nieuw verslag. Mooi om jullie belevenissen weer te lezen. Nog een fijne avond. Een dikke tuut voor Amber en de groetjes aan jullie allemaal.

 • Alie

  Lieve mensen,
  Weer een prachtig verslag en foto’s, voor ons als thuisfront zo leuk om te zien. Mooi om zo met jullie mee te leven. Anna, ik zie nog een talent die je hebt. Je kan zo een dansende bouwvakker worden.
  Zo trots op jou en jullie allemaal. De foto’s laten liefde van jullie aan hun zien, maar jullie krijgen ook veel liefde terug. We zien uit naar een nieuw verslag. Lieve groet van ons, Johan en Alie, Sil.

 • Jantje

  Hallo Ghana-hangers, alweer een prachtig verslag van jullie belevenissen, jullie plezier samen.met de Ghanezen spat van de foto’s af,hoe was jullie kerkdienst vandaag? Bijzonder: zover bij elkaar vandaan en toch samen onze God aanbidden.
  Groetjes, Jantje😘

 • Auke, Anita en Sytske

  Wat weer een prachtig verslag en mooie foto’s!! We zien dat iedereen geniet❤️. Tineke krijgt de groetjes van pake. Wij zijn nu al weer benieuwd naar het volgende verslag. Zo fijn dat we op deze manier kunnen meegenieten. Liefs Auke, Anita en Sytske😘

 • Heine en Alie

  Prachtig weer dit verslag…ook weer hele mooie foto’s!! Heb even moeten zoeken om Jelmer op de groepsfoto…maar daar was ie.. helemaal boven in ! Prachtig!
  En ja,dat wisten we al,dat chips en snoep niét veilig zijn voor jildou, doutsen en djura..🙈
  Véél plezier,beetje rustig aan..en maar weer een dikke tuut..💕

 • Ruth Van Dijk

  heel leuk om te horen allemaal! anke, je krijgt de groetjes van pake en beppe van Dijk, ze lezen ook mee! dikke tût fan my❤️

 • Petronella

  Wat een indrukken doen jullie op daar! Fijn dat jullie nu even tijd hebben om bij te komen. Leuk hoor, al die beesten bij jullie op de kamer haha! En Hannah.. voetballen is leuk hè?! 😉 Groetjes van Petronella en de rest van het gezin 🙂

 • Kristy

  Wauw, weer een mooie belevenis vandaag! Iedere dag is het weer genieten van jullie verslag en van de foto’s! Have fun en succes met het bouwen van de keuken!
  Liefs, Kristy

 • (O)pa Harm en (O)ma Jolanda van der Steege

  Prachtig weer jullie verslag. En dat het een druk maar vooral indrukwekkend programma is maakt dat je straks in Nederland met een geweldige boost op de bank zit. Geweldig jullie bewogenheid om een Compassion kind te ondersteunen, een voorbeeld voor velen om te volgen. Maar nu tijd om een paar dagen te ontspannen en ff wat anders te doen. Geniet van elkaar en de momenten, maar bovenal allen Gods liefdevolle nabijheid, – kracht en Zegen toegewenst.
  Love you all, Harm & Jolanda van der Steege🥰

 • Sjoerd Woude

  Pake en Beppe van der Woude. Bedankt hoor voor jullie verslag. Bij ons is het gisteren behoorlijk stormachtig geweest wat resulteerde dat het huisje van snoetje achterover is gewaaid. Het konijn zat er natuurlijk niet in. Gelukkig zat hij prinsheelijk in het gras en konden we hen gemakkelijk weer in zijn hok brengen.
  Veel plezier verder en de groetjes.

 • Paudwina

  Wat super leuk om te lezen allemaal. Wat zijn jullie goed bezig! Heel veel succes nog even, wij genieten vanaf de andere kant van het beeldscherm mee 😉 Lieve groetjes vanuit Driezum. De Boscha familie

 • Jodi Groenveld

  Weer een geweldig verslag en wat zijn de “wist je dat-jes”leuk om te lezen! Zo’n groepsfoto maakt je wel even stil: er spreekt zoveel plezier en liefde uit voor elkaar en met elkaar! Ga zo door lieve allemaal!
  En voor Laura: we missen je vrolijkheid thuis, maar zijn supertrots dat je de vrolijkheid inzet voor de kinderen van Ghana! Veel liefs en hartelijke groet voor iedereen! Klaas, Jodi, Martijn en Ingrid Groenveld

 • Luanna

  Allemaal zo leuk om te lezen, goed bezig iedereen!
  Lau, ik ben super trots op je en mis je
  Kusjes

 • Ingrid (zusje van Lauraa)

  Heeey! Wat leuk om te horen dat alles goed gaat, en Laura: ik mis je sarcasme thuis wel hooor😂❤️. Groetjeeesss

 • Gezina Sloots

  Weer veel leesplezier beleefd aan het verslag en de wist-je-datjes. Mooie foto’s ook. Wat een lenig jochie hangt daar in de lucht! 👏 goed om te zien dat de bouw vordert. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik ben niet zo technisch en zie nog niet hoe de muurtjes aan elkaar verbonden worden of hoeft dat ook niet?#durftevragen 😇. Wens jullie een goeie week en ben kijk uit naar de volgende verslagen. ❤️ Gezina

 • Gezina Sloots

  Aanvulling op vorig bericht: vandaag Benjamin (❤️ Ruth) uitgenodigd om te komen eten. Tjonge jonge, wat ben ik geschrokken, 5 kg afgevallen, vel over been, bleek om de neus, grijs en mensenschuw. Gelukkig is ie een beetje bijgetrokken. Groetjes en oant sjen, Benjamin en Gezina

 • Angrie Zeilstra-Buringa

  Pake en omi van Laura Groenveld. Wat weer een geweldig verslag. Wat genieten jullie allemaal. En Laura wat straal je , ja die lach missen we wel hoor. Daarom miste ik je gisteren ook wel. Maar wat zagen wij …… dat de Ghanese bouwmannen jullie leren te bouwen …….in plaats dat jullie de bevolking het bouwen leert. Grappig hoor. Ook de groepsfoto is erg mooi. Wat een grote groep.
  Ken je al die kindertjes bij naam Laura.?
  Een meisje zit bij je op schoot, ga je dat meisje sponseren ?
  Kom je bij omi maar de ramen lappen dan verdien je ook wat.
  Allemaal een heel fijne avond .Wij zien weer uit naar het volgende verslag.
  Groetjes ,Pake en omi Zeilstra.

 • Jolien

  heyy Lautje, zooo leuk om de reisverslagen en foto’s te kijken !! Is je etensvoorraad al bijna op?? Ik hoop het niet voor je want dan moet je nog echt aan de dinsdag-ei-dag mee doen haha. Ik kijk nu al uit naar je verhalen ! Op schaal van 1 tot 10 ben ik zeeeker wel jaloers hahaha.
  love u, en heeeel veel plezier. groetjesss Jolien <3

Reacties zijn gesloten