Samenwerkvakanties

Zaterdag 10 augustus

 • Zaterdag 10 augustus

  Lieve allemaal,

  Vanuit het mooie Ghana een berichtje van ons. Bedankt voor al jullie lieve reacties. Dat doet ons goed.

  Tijdens ons ontbijt waren 2 vrouwen alweer druk in de weer met onze was. Terwijl ze aan het werk zijn dragen ze hun kinderen bij zich.

  Na het ontbijt liepen we weer naar het project waar de kinderen ons zwaaiend op stonden te wachten. Onderweg zien we heel veel, onder andere de huisjes waar de kinderen van het project wonen en het steenfabriekje waar de stenen worden gebakken die we gebruiken voor de keuken.

  Vandaag was de vierde dag van ons project, het thema van vandaag was Jezus. We krijgen ook vandaag veel knuffels en high-5’s van de kinderen. De kinderen zijn nu helemaal aan ons gewend en komen bij ons op schoot zitten. We hebben veel gedanst en geknutseld. De kinderen zijn heel blij dat we er zijn, dit maakt ons enthousiast en geeft ons energie.

  De Ghanese vrouwen hebben ook vandaag weer met veel liefde voor ons gekookt. Vandaag leek de maaltijd verdacht veel op dingen die we ook in Nederland eten, namelijk een soort aardappel ‘yam’. Het was weer erg lekker.

  De bouw is vandaag ook weer lekker opgeschoten, alle muren zijn inmiddels gemetseld en volgende week hoeft alleen het dak er nog op. De Ghanese bouwmannen leren ons alles en hebben veel geduld met ons. Het samenwerken gaat super!

  De mensen zijn hier heel vriendelijk en behandelen ons als echte artiesten, er wordt constant naar ons gezwaaid en foto’s van ons gemaakt.

  Omdat vandaag de laatste projectdag was met deze groep kinderen (ze komen alleen volgende week zondag terug voor een afscheid) hebben de kinderen cadeautjes gekregen. Aan het einde van de dag hebben we een mooie groepsfoto gemaakt.

  De voetbalgoaltjes en springtouwen die we mee hebben genomen komen goed van pas, de kinderen genieten ervan.

  Na een lange en stoffige projectdag is het heerlijk om even (koud) te douchen, het water doet het inmiddels al meer dan 24 uur en dat nieuwe record willen we graag doorzetten. 😃

  De kinderen zijn dol op het maken van foto’s en selfies. Het liefst houden ze zelf de mobiel vast en lopen ze ermee weg. Vandaag was er een vrouw die een complete fotoshoot hield met Hannah.

  Wij als gezin en Laura hebben besloten om een kindje te gaan sponseren van het project. Geweldig wat voor werk Compassion doet. Het is fantastisch om een band op te kunnen bouwen met een kindje waar we later nog veel brieven naar zullen schrijven. Wij hebben zelf ook al een ander sponsorkindje in Indonesië en het is heel bijzonder om te zien hoe de kinderen hier met hun sponsor omgaan en brieven schrijven naar hen.

  Het is een hele bijzondere, maar intensieve reis dus we zijn blij dat we nu weekend hebben en even tijd hebben om bij te komen. De kinderen leren van ons, maar wij leren nog meer van hen. We zijn heel dankbaar voor de tijd die we hier mogen doorbrengen.

  Speciale groetjes aan pake en de beppes en knuffels van Hannah voor Sofie, Sarah en Myrthe.

  Groetjes van de Kuikentjes en natuurlijk ook de rest van de groep.

  PS: wist je dat…

  • Hannah als enige meisje aan het voetballen was met Ghanese jongetjes?
  • de kinderen de opvallendste verschillen tussen ons en henzelf de verschillende haar- en oogkleur vinden en niet onze huidskleur?
  • er naast de eerste kakkerlakken inmiddels bij Stefan, Elizabeth en Hannah op de kamer ook een salamander is gespot?
  • we hier nog geen enkele andere blanke hebben gezien, behalve op het vliegveld?
  • Hannah, Jildou, Doutsen en Djura gisteravond al Baukje haar chips en snoep hebben opgegeten?
  • we hier water drinken uit zakjes en dat niemand hier mee om kan gaan en dat het dus zorgt voor veel natte kleding?
  • we hier gisteren ‘All I want for Christmas’ hebben gezongen, omdat het hier winter is?

  Meer van deze reis herbeleven?