Samenwerkvakanties

Time flies 🕐✈️

 • Time flies 🕐✈️

  Alweer bijna twee weken geleden schreef ik over onze reis hiernaartoe. Onwetend, ietwat gespannen, maar vooral enthousiast en nieuwsgierig gingen we op pad. De tijd vliegt voorbij met vandaag alweer de één-na-laatste dag van het project…

  We vertrokken wederom 7.15u naar Nanda om te ontbijten. Hier wachtte een lekkere verrassing op ons. Naast stokbrood waren er een soort oliebollen en… ananas! Zoals Inez dan zegt: buikje, buikje, wat heb je het weer goed vandaag 😊

  Vervolgens vertrokken we naar het project, waar we weer hartelijk werden ontvangen. Alle kinderen stonden weer te zwaaien en iedereen wilde een high-five. Waardoor we ons erg welkom voelen. Daarnaast vinden de kinderen het erg leuk om ons (lange) haar te aaien. Hierbij blijven er regelmatig enkele vingertjes haken. Vinden wij ietsje minder leuk, maar het blijft een mooi gebaar. Naast de kinderen van het project zijn er ook andere kinderen uit de buurt (vanaf het begin al). Dit zijn al echt onze maatjes. We spelen en knuffelen wat af met ze.

  Vandaag was de laatste dag voor de bouw. Alle muren staan. Nog steeds. Het dak en de vloer moeten nog, maar daar zullen wij niet meer bij aanwezig zijn. De materialen zijn al voorzien, maar de Burkinabees zullen dat klusje zelf moeten klaren. Wel blijven wij dit proces via Samenwerkvakanties volgen en zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat. Maar we mogen trots zijn op wat we de afgelopen 2 week hebben gebouwd; de ware metselaar is in een ieder naar boven gekomen!

  Tevens was vandaag de één-na-laatste dag voor het kinderwerk. Vergeleken met vorige week loopt het programma iets soepeler, omdat iedereen weet wat hij/zij moet doen. Het kinderwerk verliep dan ook weer prima. De kinderen kregen als kers op de taart bellenblaas mee. Alle kinderen met blije gezichtjes naar huis, dus ook wij met een blij gezicht weer in het busje. Eenmaal terug bij het hotel namen velen een frisse duik en konden we even uitrusten. Tijdens het eten kregen we ons (vooral oud en) vertrouwde stokbrood (nummer 203 inmiddels) en kwam er een hoosbui, waardoor we met brood en beleg naar binnen moesten verhuizen. Rixt sloot de dag af met het onderwerp “reizen”.

  We hebben 101% genoten tot nu toe en gaan morgen voor de laatste keer deze vakantie knallen!

  Groetjes uit een zonnig/bewolkt Burkina Faso!

  Femke

  Meer van deze reis herbeleven?