Time flies 🕐✈️

Alweer bijna twee weken geleden schreef ik over onze reis hiernaartoe. Onwetend, ietwat gespannen, maar vooral enthousiast en nieuwsgierig gingen we op pad. De tijd vliegt voorbij met vandaag alweer de één-na-laatste dag van het project…

We vertrokken wederom 7.15u naar Nanda om te ontbijten. Hier wachtte een lekkere verrassing op ons. Naast stokbrood waren er een soort oliebollen en… ananas! Zoals Inez dan zegt: buikje, buikje, wat heb je het weer goed vandaag 😊

Vervolgens vertrokken we naar het project, waar we weer hartelijk werden ontvangen. Alle kinderen stonden weer te zwaaien en iedereen wilde een high-five. Waardoor we ons erg welkom voelen. Daarnaast vinden de kinderen het erg leuk om ons (lange) haar te aaien. Hierbij blijven er regelmatig enkele vingertjes haken. Vinden wij ietsje minder leuk, maar het blijft een mooi gebaar. Naast de kinderen van het project zijn er ook andere kinderen uit de buurt (vanaf het begin al). Dit zijn al echt onze maatjes. We spelen en knuffelen wat af met ze.

Vandaag was de laatste dag voor de bouw. Alle muren staan. Nog steeds. Het dak en de vloer moeten nog, maar daar zullen wij niet meer bij aanwezig zijn. De materialen zijn al voorzien, maar de Burkinabees zullen dat klusje zelf moeten klaren. Wel blijven wij dit proces via Samenwerkvakanties volgen en zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat. Maar we mogen trots zijn op wat we de afgelopen 2 week hebben gebouwd; de ware metselaar is in een ieder naar boven gekomen!

Tevens was vandaag de één-na-laatste dag voor het kinderwerk. Vergeleken met vorige week loopt het programma iets soepeler, omdat iedereen weet wat hij/zij moet doen. Het kinderwerk verliep dan ook weer prima. De kinderen kregen als kers op de taart bellenblaas mee. Alle kinderen met blije gezichtjes naar huis, dus ook wij met een blij gezicht weer in het busje. Eenmaal terug bij het hotel namen velen een frisse duik en konden we even uitrusten. Tijdens het eten kregen we ons (vooral oud en) vertrouwde stokbrood (nummer 203 inmiddels) en kwam er een hoosbui, waardoor we met brood en beleg naar binnen moesten verhuizen. Rixt sloot de dag af met het onderwerp “reizen”.

We hebben 101% genoten tot nu toe en gaan morgen voor de laatste keer deze vakantie knallen!

Groetjes uit een zonnig/bewolkt Burkina Faso!

Femke

13 reacties op “Time flies 🕐✈️

 • Linda Veninga

  Het schiet nu ècht op voor jullie!
  Wat super om te lezen dat de kinderen zo enthousiast zijn, ook lastig om ze weer achter te moeten laten denk ik..😢
  Zet ‘m op op jullie laatste projectdag!
  En Maureen, ik zal voorlopig geen stokbrood kopen😜

 • Renske

  Wat mooi dat jullie al zover zijn met de bouw, en ja, inderdaad morgen nog maar even knallen.
  Heel veel succes 😀

 • Sytze&Wietske, Daniek en Tymen

  Of je nou naar Frankrijk gaat of naar Burkino Faso … na ruim twee weken waardeer je de bruine boterham van Bakkerij Braaksma des te meer 🙂

  Geef de kindjes morgen nog veel knuffels en aandacht, dat blijft ze hun leven lang bij!!

  Liefs van ons

 • Lucia

  Wat hebben jullie veel werk verricht in de afgelopen twee weken, zowel in de bouw als met de kinderen. Jullie kunnen trots zijn op jezelf en met een voldaan gevoel zondagavond richting Nederland vliegen. Succes de laatste dag(en) en blijf nog even 101 % genieten !

  Liefs van Ilse, Iris en Lucia

 • Romke en Thea

  Mooi dat het zo goed is gegaan met het bouwen en kinderwerk. Je maakt voor die mensen het verschil. Geniet nog maar even van de laatste dagen daar. Dat doen wij ook de laatste dagen op de camping. Momenteel regent het verschrikkelijk hard met veel water en hagel en onweer, maar dat mag de pret niet drukken. Wij genieten weer van jullie verslag.

 • Sape en Paula

  Inderdaad “time flies when you’re having fun”. Dat geeft aan dat jullie een super tijd hebben gehad, dat konden we lezen in jullie enthousiaste en humoristische verslagen en zien aan de foto’s. Nu zit het er al weer bijna op en jullie laten ongetwijfeld diepe indruk achter bij de mensen en kinderen daar. Wat Lucia zegt klopt helemaal: jullie kunnen trots zijn op jezelf😍💪!! Nog een mooie laatste dag en een voorspoedige vlucht ✈ terug! Tot gauw😘

 • Wieke & Gooitzen

  Jullie hebben al heel wat werk gedaan. We hebben respect voor wat jullie allemaal hebben gedaan.
  De kinderen zullen jullie vast ook missen ; en jullie hen ook.
  De uitspraak van Inez komt ons wel bekend voor !
  Alvast een goede terug reis. Tot maandagmiddag !

 • Marije

  Wow, nu al weer de ena laatste dag! Wat fijn om te lezen dat jullie zo hebben genoten van deze ervaring :). Oh en geweldige uitspraak Inez, ik hoor het je gewoon zeggen, haha! Nog een hele prettige laatste dag en natuurlijk een voorspoedige reis gewenst!

 • Tjalke&Baukje

  Fijn reisverslag en leuke foto’s…… Maak er nog een paar superdagen van! Alvast een goede reis terug naar het heite/memme lân.

 • Rommie

  Succes morgen!

 • Jeltje Wesselius

  Fijn om al die verslagen te lezen. Jullie laatste dag in Burkina Faso, geniet er nog even van. Een goede vlucht en tot maandag.
  Groeten Romke en Jeltje

 • Ilse

  Geniet van jullie laatste dag en een fijne terugreis voor vanavond! Oant moarn! Groetjes Ilse

 • janke oenema

  Hallo allemaal,

  Inmiddels vliegen jullie al terug denk ik. Het was reuze fijn om jullie te volgen en ik hoop dan ook dat jullie met goede herinneringen en bevindingen jullie eigen weg nu weer gaan. Een ieder van jullie neemt zijn bagage mee en kijkt mogelijk met andere ogen.
  Het ga jullie goed, ga met God.

  warme groet van Janke Oenema

Reacties zijn gesloten