Samenwerkvakanties

Laatste projectdag

 • Laatste projectdag

  Hallo allemaal!

  Bedankt voor alle leuke reacties! Ondanks dat we het hier heel erg naar ons zin hebben, zien wij er natuurlijk ook zeer naar uit om jullie snel weer te zien.

  Vandaag was onze laatste gewone projectdag. De dag verliep chaotisch, maar de kinderen — en wij natuurlijk ook — hebben weer genoten. Het thema van vandaag was Jezus. We mochten ze weer liedjes leren en met ze knutselen. Ook hebben we spelletjes gespeeld zoals spekhappen. De kindjes hier zijn niet zoveel zoetigheid gewend en sommige kinderen spuugden zelfs hun spekje uit.

  Vandaag stonden ook — eindelijk — de huisbezoeken op het programma. We zijn op bezoek geweest in een aantal groepjes bij kinderen uit de kerk. Het was een bijzonder moment, omdat we een band hebben opgebouwd met de kindjes en we nu ook hun familie mochten ontmoeten. Hierdoor kregen we echt een kijkje in hun leven. Het is heftig om te zien onder welke omstandigheden de mensen hier leven.

  Toen we weer terugkwamen bij de accommodatie konden we merken dat het weekend is begonnen. We werden opnieuw verwelkomd door luide muziek en dansende Ghanezen op het strand. Het doet ons goed om na een projectdag even bij te komen op het strand.

  Vanavond nemen we de planning voor morgen door. Morgen verzorgen we het kinderwerk tijdens de dienst en zullen we afscheid nemen van alle lieve mensen hier. Het wordt vast een emotionele en intensieve dag.

  Groetjes aan de familie van Evita en Baukje. We zien jullie over ongeveer 60 uren weer, aftellen dus 😉😘

  Verjaardagen

  1. Lieve Corrie, van harte gefeliciteerd! Geniet van je verjaardag en tot woensdag ❤️❤️
  1. Gefeliciteerd met je verjaardag Matthew! Groetjes van de familie van Wieren, vanuit Ghana naar Canada.

  PS: wist je dat…

  • we vergeten waren te vertellen dat we in Parijs met z’n allen in de lift zijn geweest?
  • een kindje op het project dacht dat Baukje 40 jaar was?
  • we met 12 personen op een bed hebben gedanst? En het bed nog heel is? goede kwaliteit dus 😉
  • de mensen hier gebruik maken van openbare douches, ook wel een emmer water, omdat ze zelf maar 1 kamer in huis hebben?
  • Jildou zo zorgzaam is dat ze alle kinderen die huilen weer stil krijgt? Erg handig!
  • Evita en Ruth een boekenclub hebben opgericht, omdat ze beide van lezen houden?
  • Tineke de kinderen hier een Nederlandse inburgeringscursus geeft? De kaas en tulpen zijn niet meer onbekend bij de kinderen.
  • Anna, Sanne en Anke een dance battle op het strand hebben gehouden met Ghanese jongens? De meiden zijn dik ingemaakt.
  • wij hier nog maar 2 nachtjes slapen, maar we jullie pas over 3 nachtjes weer zien?

  Reacties

  1. Tiny Drogt avatar

   Wat prachtige verslagen heb ik gehad van jullie, bedankt daarvoor
   Was elke dag weer genieten
   Ik bid jullie een veilige reis naar huis toe en zie naar jullie uit.
   Een groet aan allen en een dikke knuffel voor Tineke.
   Tiny Drogt

  2. Jantje avatar

   Bedankt voor jullie prachtige verslagen, was erg waardevol. Evita het aftellen is begonnen. Tot dinsdag.😘😘😘
   Groetjes en liefs, Jantje

  3. Marrja avatar

   Bedankt dat jullie ons hebben meegenomen op jullie reis!! Sterkte met afscheid nemen en tot gauw!
   Dikke knuf aan Tineke

  4. Kristy en Mirte avatar

   Wat gaat de tijd dan toch snel, jullie hebben de laatste projectdag gehad. Wat bijzonder dat jullie ook huisbezoeken mochten doen, dan besef je toch wel hoe dankbaar je mag zijn in Nederland.
   O, en Evita, wat zal jij blij zijn dat je een extra boek hebt meegenomen. Op de foto’s is te zien dat je echt aan het genieten bent, ik ben benieuwd naar je verhalen thuis. Tot gauw en een dikke kus van Kristy en een knuffel van Mirte.
   PS: Ik (Kristy) heb dit alles getypt, mirte wil gewoon de credits
   PPS: Bips

  5. Piebe avatar

   Zo te zien hebben jullie een onvergetelijke tijd gehad. Fijn dat wij op afstand konden meegenieten met wat jullie allemaal gedaan hebben. Geniet nog maar van de laatste momenten in Ghana. Ik kan mij voorstellen dat het afscheid nemen emotioneel zal zijn. Wij zien in ieder geval uit naar jullie thuiskomst. Tot gauw. Gods zegen en goede reis allemaal! LY Evita😘

  6. Lucy Smit avatar

   Wat fijn dat we mee konden genieten van jullie bezigheden, super!
   Zie er naar uit je weer te zien en te horen lieve Evita.
   Allemaal een behouden thuiskomst.

  7. Alie avatar

   Een prachtige ervaring voor jullie allemaal. Afscheid nemen is nooit fijn. Maar ze leven door in jullie harten en herinneringen. Geniet van de laatste dagjes. Hoop dat de kinderen blij zijn met de kadootjes.
   Wij vinden het fijn dat jullie weer naar huis komen, Anna tot dinsdag.
   Heel veel liefs van ons.
   Johan en Alie, Sil

  8. Simon avatar

   Wij hebben als toeschouwers de afgelopen tijd van jullie nieuwsbrieven mogen genieten en hebben ze dan ook met veel plezier gelezen. De door jullie beschreven belevenissen en ervaringen en vooral de leuke wist-je-datjes en PS-jes, deed ons meegenieten van jullie tijd in Ghana. Dank jullie wel.
   Maar nu zit het er bijna op. Dus ook geen nieuwsbrieven meer.
   Wij willen jullie hierbij allemaal een hele goede reis terug naar huis wensen. Allemaal wel thuis.

   Groetjes van Ine en Simon.

   PS. Prachtige familiefoto Stefan en Elizabeth.

  9. Ruth Van Dijk avatar

   Lieve allemaal (en Anke), mooi om weer van jullie te horen! Hier thuis wordt er elke dag een keer ‘reisverslag!!’ geschreeuwd wanneer er weer een mailtje binnen komt. Iedereen wil het lezen en kijken of Anke ook op de foto staat😊. Heel veel succes nog de komende dagen, de laatste lootjes en afscheid nemen. Fijne reis en tot dinsdag!

   dikke tût fan us!❤️

  10. Alie Van wieren avatar

   Bedankt voor het “meenemen/meegenieten van jullie byzondere reis! Goede vlucht alvast en ja,nog 2 nachtjes… groetjes en oant sjen!

  11. Sander en Anneke van Bekkum avatar

   Hallo Ghana-groep, de reis waar jullie zo lang naar uit hebben gekeken is bijna weer voorbij! De foto’s en verslagen zullen we gaan missen😢….wat hebben jullie ons er op een leuke manier bij betrokken, we keken iedere dag uit naar de mail en alle reacties. We wensen jullie een hele goede reis terug en kijken vooral uit naar de vrolijke stem(Ja, Boor we hebben je stem gemist😜) en alle verhalen van Deborah!

  12. Wolter en Iepie Huisman avatar

   Lieve allemaal,
   Weer genoten van het reisverslag. Nog een fijne laatste avond in Ghana. Dikke tuut voor Amber. Groetjes Wolter en Iepie

  13. Auke, Anita en Sytske avatar

   Wat hebben jullie veel meegemaakt! Was wel even slikken zeker om afscheid te nemen. Hier zijn we al met aftellen begonnen. Een goede en gezegende terugreis. Dikke tuuuut aan Tineke😘. Heit, mem en Sytske.

  14. GezinabSloots avatar

   Iedereen bedankt voor de mooie verslagen. Ik ga ze missen. Jullie hebben een mooi inkijkje in het Ghana-project gegeven. Ik hoop dat jullie hebben kunnen genieten van alle (nieuwe, andere, vreemde) dingen in Ghana. Dit hebben jullie toch maar weer mooi meegemaakt. Ik hoop dat de ervaringen jullie kijk op het leven heeft verrijkt en het beeld van onze Schepper mooier heeft ‘gekleurd’. Ik wens jullie succes met inpakken en het afscheid nemen en een hele goeie reis terug.

   De ein van elke reis is it paad werom…
   😘🤗

  15. Esther en Ton avatar

   Jammer dat het avontuur er bijna weer op zit. Sluit deze reis vandaag met de mooiste herinnering af. En voor morgen een mooie en veilige terugreis gewenst! Groetjes Esther en Ton

  Meer van deze reis beleven?