Samenwerkvakanties

Dag 5

 • Dag 5

  20-07-2016

  Deze ochtend zijn we begonnen met een positieve insteek. We mochten elkaar bemoedigen door elkaars goede eigenschappen te benoemen, gaaf. Na de dagelijks mededelingen zijn we vertrokken naar het project. Vandaag is het thema vriendschap. In de vorm van een toneelstukje is uitgebeeld hoe Jezus zijn discipelen uitzocht en mensen uitnodigde om Hem te volgen. De verwerking heeft vorm gekregen in het maken van de Nederlandse- en Braziliaanse vlag. Ook hebben we samen met de kinderen nog armbandje gemaakt en verschillende spellen gespeeld. De Brazilianen mogen wel denken dat wij Nederlanders zo gek zijn als een deur. Evert bedenkt de gekste spellen. We hebben met de hele groep een half dode vlieg liggen nadoen op de grond en heel eventjes waanden we ons als Arnold Schwartzenegger. Lachen, gieren, brullen en zweten.
  Er gaan geruchten dat de douche, in het schooltje in aanbouw al werkt. De bouwploeg heeft de eer gehad om deze in te wijden.

  De planning voor vanavond is als volgt: eten, chillen, spelletjes, groepsbijeenkomst en alvast oefenen voor de dienst voor aankomende vrijdag.

  Het is goed om hier te zijn en deel te mogen uitmaken van een gave groep mensen.

  Wist u dat Evely op z’ n fries gezegd ‘ smout ut de hoeke komme ken’.

  Wist u dat de ouderen ons voorzien zijn van een bijnaam. Frank is gebombardeerd tot opa, Hannie wordt hier oma genoemd en zelf ben ik de moeke van het stel.

  Hartelijke groeten uit Brazilië, Janke Bouius.

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Meer van deze reis herbeleven?