Samenwerkvakanties

Donderdag 28 juli

 • Donderdag 28 juli

  Na een paar dagen hard werken en een goede nachtrust, was het weer tijd voor een uitstapje.

  Er stond vandaag een prachtige boottocht over de delta van Parnaiba op het programma.

  We zijn dwarsdoor het Mangroven gebied gevaren over de rivier die uitmondt in de Atlantische oceaan.

  Om 9 uur vertrok de boot vanuit de haven. Eenmaal vertrokken speelde er een gezellig muziekje aan boord en werd er heerlijk vers fruit geserveerd.

  De reis begon in smal vaarwater en als je naar links of rechts keek, was er niets anders te zien dan jungle. Er zijn een aantal aapjes gespot en even later zelfs dolfijnen!

  Na een tijdje door dit bijzondere stukje natuur te hebben gevaren kwamen we bij de uitmonding van de rivier. Hier was er tijd om lekker over het strand te lopen of even te zwemmen. Een aantal van ons hebben op een quad gereden of zijn op een band achter een jetski aan geracet.

  De reis werd weer vervolgd en ondertussen kregen wij een warme maaltijd.

  Toen wij de lunch al weer een tijdje achter onze kiezen hadden, kwamen we bij een klein strandje aan. Hier konden wij verse krab openbreken en opeten. Ook hier was er de mogelijkheid om even een frisse duik te nemen.

  Na een uur ging de boot weer verder en deze keer terug naar de haven. Een aantal van ons besloten om een waar toneelstuk op te voeren. “If I were not upon the stage” en wat een succes was dat, onder een luid applaus besloten zij om ook nog “funky chicken” op te voeren. Dit deed de boot letterlijk en figuurlijk trillen.

  De haven werd weer bereikt en de boottocht zat er op. Wat hebben wij een plezier beleefd met zijn allen!

  Op de terugweg van de haven naar ons huis zijn we langs een speciaal stukje strand gereden, hier was het water extreem zout en er waren een aantal grote stenen te zien.

  Naar huis, opfrissen en weer door,
  want de dag was nog niet voorbij.

  We waren uitgenodigd bij William en Patricia om te komen barbecuen. Dit als dank voor ons werk van de afgelopen 2 week en als leuke afsluiter van deze bijzondere tijd.

  Na een hoop gelach, gepraat en heerlijk barbecuevlees, zat de dag er helaas op.

  Een aantal van ons koos ervoor om meteen op 1 oor te gaan liggen en sommige deden eerst nog een spelletje in het huis.

  Toen ook zij in bed lagen was de dag toch echt voorbij.

  Otto

  Meer van deze reis herbeleven?