Samenwerkvakanties

Tanken, Tranen en Toosten (dag 13)

 • Tanken, Tranen en Toosten (dag 13)

  Lief dagboek,

  We begonnen vandaag iets later dan normaal. Na het eten hadden we een gezamenlijke praisemoment en getuigenissen/levensverhalen van Laura en ondergetekende. Vervolgens reden we naar het beruchte tankstation waar we dit maal niet de auto naartoe hoefden te duwen echter alleen tanken. Na de hobbelrit kwamen we weer bij rancho rustico, waar we die middag ons laatste middag kinderwerk zouden hebben. De bouwers Jan en Andersson ruilden hun bouwochtend voor het eerst in voor een huisbezoek in het dorp. Ook Fenna, Rebbeca en Evert gingen voor het eerst mee. Enige tijd later kwamen zij terug van het hartverscheurende huisbezoek. Zij waren op bezoek geweest bij een jong echtpaar met 2 kinderen. Menigeen kon zich bij terugkomst niet sterk houden en tranen vloeiden. Desalniettemin moest men weer overschakelen om het kinderwerk te presenteren. De kinderen kwamen zoals gewoonlijk weer rennend naar het huisje. Na enkele liederen en een dramastuk over David en Goliath, waarbij ik natuurlijk Goliath moest spelen, Jesper- David, en Evert – Davids schaap, werd Goliath verslagen door een waterballon wat tot hilariteit voor de kinderen zorgden. De kinderen leerden nog een bijbeltekst en gingen uitnodigingen versieren voor hun ouders om hen aanstaande vrijdag uit te nodigen voor de bazaar. Daarna gingen de kinderen spelen o.a. touwtjespringen, met cartoonpoppen spelen, tekenen en annemariakoekkoek werden met volle overtuiging gespeeld. Ondertussen kwamen de bouwers terug. Zij hadden planken neergelegd op het dak. Het was tijd om uitgebreid afscheid te nemen van de kinderen.

  Nadat de kinderen waren vertokken hebben de meesten een balspel gespeeld in het zwembad van villa rustico. We werden meegenomen door Patricias familie om bij haar broer te eten.
  Zij nodigden ons uit voor de avondmaaltijd om hun gastvrijheid aan te tonen. Dat vinkje werd zeker afgestreept want ongeloofelijk, wat waren ze gastvrij. Vanaf ’s ochtendsvroeg was deze gastvrouw al bezig geweest om ons te kunnen verwennen. Allemaal heerlijke cakjes o.a een missbrazilie cake, werd ons voor geschoteld. Na onze buiken volgetanked te hebben zijn we weer teruggekeerd.
  Bij terugkomst hebben een aantal mensen zich nog vermaakt met een watermeloen van 20 kilo. Het zoontje van Pedro (hij woont bij ons in) speelde een zeer ingenieus muziekspel en de ongerouleerde nachtbrakers speelden nog een aantal spelletjes take5. Al met al een dag vol met belevenissen en avonturen.

  Groeten vannuit enkele kilometer van de evenaar op het zuidelijkhalfrond, namens de geweldige groep, Mathijs

  Wist je dat…

  • Monique, Laura en Naniene in een heftig gevecht met Evert het water in getrokken zijn?
  • een van de cakes die we ’s avonds hebben gegeten, speciaal gemaakt is voor de miss World winaar de enige uit Brazilië?
  • Jesper in 2 weken tijd qua taalgebruik van tiener naar jongere is doorgegroeid (met dank aan Jan)?
  • Anderson hoogtevrees heeft?
  • het dak van het schooltje er al bijna op ligt?
  • de kinderen het erg jammer vinden dat wij weggaan?
  • Frank 2 woorden dagelijks roept: “Hannie….. Doekje….” en dat Hannie dan ook luistert?
  • alle kinderen op het project een nieuw kledingstuk kregen met dank aan een sponsor van Laura?

  Meer van deze reis herbeleven?