Samenwerkvakanties

Verslag van dinsdag

 • Verslag van dinsdag

  Vandaag begon de dag weer vroeg! De groep begint de Braziliaanse mentaliteit wat over te nemen, en dat houdt in dat we alles op onze tijd doen. Na het ontbijt de spullen gepakt, en op naar het bejaardenhuis! Althans, dat was de bedoeling. Bij de poging om weg te rijden, bleek de accu van de rode landrover leeg te zijn met een lege band, en de groene landrover bleek een lekke band te hebben. Maar dat mocht de pret niet drukken want je mag hier gewoon met een lekke band rijden in Brazilië. Nadat we toch maar even een pitstop bij de garage hadden gemaakt om beide banden te pimpen, op naar het bejaardenhuis. Hier mochten we als groep heen, om de ouderen persoonlijke aandacht te geven. Bij aankomst werden we openlijk ontvangen door verschillende ouderen, en een administratief medewerker die ons rond wilde leiden! Het was een enorm bijzonder bezoek. De radio werd luid aangezet, en de ouderen begonnen met dansen. Wat hebben wij een lol gehad, met als einde de polonaise. Toen we naar het project wilden vertrekken, bleek de accu weer leeg te zijn, maar gelukkig hebben we mannen die er erg veel verstand van hebben, dus we konden zo door!

  Helaas bleek dit toch niet helemaal het geval want midden op de weg hoorden we Evert roepen dat de auto het had begeven. Daar stonden we dan, midden op de weg. We zijn de auto uit gesprongen om te duwen. Gelukkig was er een tankstation, waar iedereen een ijsje kon halen 🙂

  Na dit alles zijn we uiteindelijk toch bij het project aangekomen, waar het hek op slot bleek te zitten, dus Anderson over het hek en de beheerster gehaald, die ons naar het project heeft gebracht. Hier aangekomen hebben we de spellen voorbereid. Toen kregen we iets schokkends te horen. Er was een vogelspin in het schooltje bij de kinderen. Spider-Man Jan heeft hem dood gemaakt, en verbrand, samen met 2 dode kikkers. Toen was het zover, de kinderen kwamen weer! We hebben weer gedanst, gezongen en gespeeld. De spellen werden georganiseerd door Otto en Esther. En de rest van de groep ging bouwen of kinderwerk doen. Toen de kinderen terug waren naar huis, zijn wij naar een klein fabriekje toe geweest waar meel werd gemaakt. Heel indrukwekkend.

  Thuis aangekomen heeft iedereen zich lekker opgefrist, en wat gegeten. Na het eten nog in kleine groepjes uit een gegaan, waar we weer mooie verhalen hebben mogen delen. Toen zijn de drama stukken nog geoefend.

  Na deze indrukwekkende, lange dag zijn we vroeg naar bed gegaan. Tot morgen!

  Liefs van Naniene 😘

  Wist je dat:

  • de auto midden op de weg uitviel waardoor menige begon te toeteren? (Monique, Laura, Rebecca, Mathijs, Otto en Hannie zijn de auto uit gesprongen om de auto te duwen, terwijl Naniene het verkeer een beetje rustig probeerde te houden)
  • Braziliaanse ouderen lossere heupen hebben dan mensen uit de groep.
  • Spider-Man Jan een giftige vogel spin heeft dood gemaakt met een ijzeren pijp.
  • Esther de doucheknop van het project heeft gesloopt.
  • Anderson in de urine van een bewoner van het bejaardentehuis is gestapt.

  Meer van deze reis herbeleven?