Van kukeleku tot gewonde vogel

Goedenavond lieve mensen van het thuisfront,

Het is vandaag een speciale dag, want Ruth (van Dijk) is vandaag jarig, jippie! Van harte gefeliciteerd grote zus! (Liefs Anke). We hopen dat zij een fijne dag heeft gehad, nu over naar onze dag.

Vanmorgen werden we om 7.00u gewekt door Evert de wekker. Dat gaat ongeveer zo: “Het is weer een mooie dag, jalalalala!” Daarnaast wordt Evert altijd ondersteund door Mike met zijn haan-act, dat gaat ongeveer zo: “Kukelekukeleku”. Al met al een creatieve wekker.

Nadat de fanatieke corvee-groep het ontbijt had klaargezet, hebben wij heerlijk genoten van een boterham met pindakaas en hagelslag/speculoos crunchy/pineapple jam/leverpastei. Na het ontbijt zijn wij in het warme zonnetje, met om ons heen allemaal palmboompjes en verkleinwoordjes, naar het project gelopen.

Op het project stonden, in tegenstelling tot gisteren, wel 80 kinderen op ons te wachten. Dat bracht wat logistieke problemen met zich mee, er kunnen namelijk maar 60 kinderen meedraaien met het programma. Nadat de medewerkers van het project de kinderen hadden uitgezocht, kon de dag écht beginnen. Het thema van vandaag was David.

Terwijl de kinderwerkgroep van start ging, moest de bouwgroep (Baukje, Tineke, Jelmer, Jildou en Ruth) even wachten voordat zij konden beginnen. De Ghanese bouwvakkers waren namelijk nog niet helemaal klaar met de voorbereiding. Na een poosje wachten kon de bouwgroep ook van start. Er moest cement voor de afwerking gemaakt worden. Dit bestond uit 3 kruiwagens zand, 20 kruiwagens stenen, 10 kruiwagens water en een handje cement.

Rond 12.30u was het tijd voor pauze en kregen we een soort van Hollandse pot: aardappels, bonen, ui en gefrituurde bananen — lekkâh! Na de pauze mocht de tweede bouwgroep (Elizabeth, Evert, Laura, Doutsen en Anke) aan de slag. Het cement is gestort en kan vannacht drogen. De rest van de groep heeft het middagprogramma gedraaid met de kinderen.

Na het project kwamen we moe en voldaan terug en zijn de meiden dit keer ook de zee ingegaan, dat was een hele belevenis. We vermaken ons hier prima, maar merken ook dat de verlangens naar huis bij sommigen groter worden. De laatste dagen worden intensief, maar we kijken er naar uit.

Namens ons, dikke kus voor iedereen van Anke en Ruth. Speciale kusjes voor Bohdi en Benjamin, wij missen jullie! ❤️

PS: wist je dat..

 • Anke het eten hier waardeert, maar wel vaak te pittig vindt?
 • we vanavond, tijdens het voorlezen van jullie lieve reacties, werden opgeschrikt door een vogel die tegen het dak aan vloog en eraf viel voor onze neus?
 • Pringles het meest gegeten voedsel is tijdens deze reis?
 • Reüel en Sijbren onze fotografen zijn?
 • onze kleding niet wil drogen en wij allemaal naar Afrika ruiken, omdat het hier heel vochtig is?
 • een aantal van ons tijdens deze reis voor het eerst voor zieken hebben gebeden?

 

19 reacties op “Van kukeleku tot gewonde vogel

 • Alie Van wieren

  Prachtig verslag weer.. aan de foto’s te zien échte samenwerking..
  Kan me héél goed voorstellen dat er weer het verlangen is om naar huis te gaan..
  Maar nog even doorbijten .
  T schiet op!!
  Liefs…

 • Daan van Dijk

  Hoe ging het bouwen vandaag ? Was het zwaar of viel wel mee? Hoe voelt het nou om in 🇬🇭 te zijn ?❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜groetjes Daan😎😎

 • Marja

  AH Lieve Tineke, nu ook al aan het bouwen lees ik😳. Knap hoor!!! Geniet daar nog maar even, het is hier in Nederland prutweer….hoosbuien en onweer…neem straks jullie Afrika zon maar mee naar Nederland!!!! Lekker genieten daar met z’n allen!

 • Jan Barkmeijer

  Echt fijn om tijdens mijn werk te lezen dat er ergens op de wereld nog echt gewerkt wordt! Succes met de laatste loodjes.. Ik kan niet wachten op de wist je datjes…. Dat blijft toch ook fijn om te lezen!! Succes en Gods zegen gewenst voor jullie en de mensen daar…

 • Gezinus en Zwanie Sloots

  Fijn dat het goed met jullie gaat en dat er weer een mooi verslag door julie is gemaakt, dat is elke keer genieten ook de foto’s te bekijken is een gezellig moment, dat zullen we straks wel missen.Dat verlangen naar huis is een gezond teken, hebben jullie ook weer iets om naar uit te zien en jullie zitten natuurlijk vol met verhalen die jullie graag willen delen. Opa vraagt of er ook wilde dieren leven in de omgeving, of houden jullie het daar bij kakkerlakken. Als jullie de koffers pakken mag je die wel goed nakijken of er geen kakkerlakken of ongedierte tussen jullie kleding zit. Wij wensen jullie Gods zegen en nog fijne dagen toe. Lieve groet van opa en oma Sloots.

 • Magriet Ytsma

  Wat fijn dat we jullie zo kunnen volgen. Fantastisch om daar zo met z’n allen te zijn. Zo’ n reis doet wel iets met je. We denken aan jullie en zijn straks benieuwd naar alle verhalen!! Speciale groet aan de Kuikens en de van Wierens !

 • Ruth van Dijk

  dankjewel lieve Anke❤️

 • Aron Snippe

  Mooi om jullie verslagen te lezen! Succes met de laatste loodjes, geniet nog even van deze bijzondere reis! Groetjes Aron, Joanne en Febe 🙂
  Ps: wie had dat verwacht Ruth (van Bekkum)

 • Aron Snippe

  Moeder en dochter maken het goed! en geit ook! Oh sorry, ik bedoel heit 🙂 Maar het bericht was al verzonden dus ik kom het niet meer aanpassen :p

 • (O)pa Harm & (O)ma Jolanda van der Steege

  Dank weer voor de update. Het voelt nu misschien als zwaar en pittig het laatste stukje van de reis, maar als jullie terug in Fryslân zijn verlang je misschien weer naar Ghana. Al die lieve donkere kopjes van die kids en zo dankbaar voor jullie inzet. Alles in de relaxe modus. In Ned. werken we met agenda’s en op tijd weer ergens zijn door het drukke- snelle verkeer. Altijd je mobieltje bij de hand. Een wereld van verschil. Je zou er bijna een spel van kunnen maken wat de verschillen en/of overeenkomsten zijn tussen het leven in Afrika en in West-Europa?
  Luitjes “kop d’r foar” en nog efkes trochsette💪🏽
  En jullie kunnen altijd nog Opwekking lied 798 zingen:
  “Houd vol”.
  Heel veel Zegen toegewenst en jullie zijn nu al TOPPERS. Be Proud of you all!
  Lieve groetjes van H&J van der Steege 🥰

 • annettevanderwal4

  Leuk hoor, iedere dag een verslag. Als jullue weer thuis zijn hoor ik graag de rest. Hoe gaat het met de brandwond van Jelmer? Nog veel plezier!

 • Dorien van der Veen

  Lieve Ruth en groep,

  Ik lees elke keer jullie mooie en grappige verhalen en vind het super gaaf dat jullie dit doen! Het doet mij veel denken aan het vrijwilligerswerk dat ik samen met mijn tweelingzus (en natuurlijk ook met de rest van de groep, haha) in Kenia heb gedaan. Jullie zitten al ver over de helft van het avontuur en zullen het denk ik wel jammer vinden om weer naar huis te gaan! Al zullen jullie misschien ook wel jullie thuis missen. Veel plezier met elkaar, geniet van de mooie dingen die jullie nog gaan doen en maak mooie herinneringen van de dingen die jullie hebben gedaan.

  Lieve grote nicht, ik heb echt zin om samen weer een leuk weekendje te plannen als je weer terug bent, maar voor nu veel plezier nog en een dikke kus!

  Liefs,

  Dorien

 • Anke

  Vandaag de laatste 3 verhalen gelezen. Heerlijk, zit hier met een dikke smile 😁.

  Wat maken jullie wat mee. Ik kan me voorstellen dat sommigen ook wel weer uitkijken om naar huis te gaan, maar eenmaal thuis denk ik dat jullie geen minuut hadden willen missen van alle belevenissen.

  Fam van Wieren, een hele dikke krûp fan Sil en Iva (en van ons natuurlijk ook ;)).

  Nog een paar dagen bikkelen daar. Succes toppers!

  Liefs vanuit Harderwijk (waar we nu met de boot liggen).

  Ppppps: Denk dat de temperaturen bij jullie wat beter zijn haha.

  Xxx Anke

 • Auke, Anita en Sytske

  Wij hebben respect voor jullie wat jullie allemaal doen!!!!
  Speciaal voor Tineke een kroepke en een dikke tuuuuut.
  Liefs, heit, mem en sytske

 • Wolter en Iepie

  Lieve allemaal en in het bijzonder Amber.😉
  Weer genoten van jullie reisverslag. Zijn nu zelf ook onderweg naar huis na onze vakantie in Plasmolen. Wel wat anders dan jullie reis. Ook wij zien weer uit om jullie weer terug te zien en Amber weer in de armen te sluiten. Geniet nog van de laatste dagen en we blijven voor jullie bidden. Dikke tuut voor Amber van heit en mem.😘😘

 • Mirte

  Net zoals de andere verslagen was dit ook weer super leuk om te lezen. Nog veel plezier de laatste dagen en nemen jullie asjeblieft een beetje mooi weer mee? Dat hebben we een beetje gemist. Groetjes en een dikke knuffel voor evita van Mirte❤

 • Bohdi Koops

  Super dat we nog steeds met ze allen jullie verhalen toch wat mee kunnen krijgen. toch ff wat anders 80 kinderen in plaats van 60!😉

  En liefe anke ik ben hardstikke trost op je en hou van je!💛 succes nog even allenmaal!💪

 • Jodi Groenveld

  Wat is het leuk om elke dag met jullie mee te kunnen leven; met de foto’s en de verhalen. Goed bezig Laura zie ik! Bij ons in de tuin kun je dus ook prima spitten, ha, ha! We kunnen ons heel goed voorstellen dat het intensieve dagen voor jullie zijn; 80 kinderen! ongelofelijk! Knap dat iedereen elke dag de schouders er weer onder zet. Laatste loodjes; zet ;m op! We tellen met jullie af! Veel liefs aan Laura en hartelijke groet aan iedereen! Klaas, Jodi, Martijn en Ingrid Groenveld

 • Rianne

  Jeetje wat goed werk verrichten jullie daar! Foto’s zien er super uit en de verslagen ervan zijn leuk om te lezen.
  Wij vinden vooral de foto’s waarop de kinderen met een brede glimlach op staan, super! Daar doen jullie het toch voor…?!

  Super knap! Ga zo door, het thuisfront is trots!

  Veel liefs, succes en sterkte Eugene & Rianne (Stiefzusje Ruth)

  😘😘😘

Reacties zijn gesloten