Samenwerkvakanties

Alweer tien jaar onvergetelijke werkvakanties

 • Alweer tien jaar onvergetelijke werkvakanties

  Oh wat een spanning toen… vandaag precies 10 jaar geleden gingen we van start in Ghana! De 1e groep kwam aan: onze vuurdoop met geweldige toppers – jong en oud – die met een groot hart op avontuur gingen. Echt bijzonder om toen te beleven en nu van sommigen te weten welke keuzes dit later ook nog heeft beïnvloed! Wat herinner jij je nog goed van deze – of een andere – reis? Altijd genieten om jullie verhalen te horen! Helaas geen fysieke reis dit jaar, maar de komende dagen kun je zomaar digital mee op reis door de afgelopen 10 jaar!

 • #10jaar: iedereen kijkt zich de ogen uit

  Akwaaba in Ghana! De eerste keer ontwaken ☀️ en ontbijten 🍽. Even rustig aan na de lange vliegreis. Meestal allemaal nieuwe gezichten voor ons, maar voor deze groep met familie en vrienden van onze eigen Evangelische Open Thuis Gemeente hoefden we vooraf geen namen te leren 😊 Het was geweldig jullie Ghana 🇬🇭 te laten ervaren en samen anderen te helpen! Iedereen kijkt zich de ogen 👀 uit, allemaal nieuwe indrukken, en allerlei vragen komen op tijdens/na de tour door Accra; leuk om daardoor zelf ook weer even verwonderd te worden over dingen die voor ons inmiddels alweer zo gewoon leken.

 • #10jaar: 1e keer naar het project

  De 1️⃣e keer naar het project is altijd even wennen aan elkaar en de nieuwe omgeving. Ontdekken wat er allemaal gaat gebeuren, maar wat we ook ondernemen met de kinderen… het gaat altijd gepaard met veel enthousiasme van beide kanten! 🤩 Sport en spel ⚽️ zijn daar natuurlijk heel geschikt voor en levert gegarandeerd veel plezier op samen met elkaar.

 • #10jaar: iedereen begint zijn draai wat te vinden

  De 2️⃣e dag bij een project: iedereen begint zijn draai wat te vinden. Verhalen, knutselwerkjes, dansen, toneelstukjes, zingen en nog meer leuks 😃 Altijd erg gezellig in de klaslokalen 🖍✂️🎶✍️💃 Onze eerste jaren werkten we vaak met een mooi zondagschoolprogramma, later zijn we met een eigen kinderprogramma speciaal voor de reizen begonnen: jullie zijn allemaal helden!

 • #10jaar: wij mogen helpen op hun manier

  Op de bouw wordt behalve hard gewerkt, ook veel gelachen en fijn samengewerkt 😅. Voor ons 🇳🇱 gaat het allemaal nét een beetje anders dan dat we gewend zijn of dat ons logisch lijkt… dat heeft de Oudewater-groep ook ervaren 🎉 Gelukkig hebben de lokale Bob’s 👷🏾 (bouwmeesters) alle ervaring en mogen wij hen helpen op hun manier. Onder andere met keukens, klaslokalen, watertanks (scheelt veel lopen!) en slaapzalen 💪

  ✍️ Uit een reisverslag: ‘Om goed bij de bovenkant van de gevel te kunnen komen, werden er hele gaten in de muur — die we vorige week gemetseld hebben — geslagen… 😂 Uiteindelijk is ook dit weer een geslaagde dag geweest op de bouw en is de doelstelling behaald.’